Shane Kuijpers
09/01/2022 18:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/01/2022 18:05

Aantal betaalde ethereum gas fees naar recordhoogte

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Aantal betaalde ethereum gas fees naar recordhoogte

Foto: Tomasz Makowski/Shutterstock

Ethereum (ETH) is al vaker in het nieuws gekomen vanwege het de torenhoge gas fees, oftewel transactiekosten, die erbij komen kijken. De hoogte van de gas fees nam in de tweede helft van 2021 fors af ten opzichte van de eerste helft. Toch ligt het aantal betaalde gas fees deze maand hoger dan ooit tevoren. Het lijkt erop dat de stijging in populariteit van non-fungible tokens (NFT) hierachter zit. 

Volgens gegevens van Glassnode is te zien dat de zogeheten 1-month high vanochtend verbroken werd met een totaal bedrag van $1.882.360,40. De vorige 1-month-high werd een dag eerder nog genoteerd, wat aangeeft dat gebruikers van het Ethereum netwerk erg bedrijvig aan het nieuwe jaar begonnen zijn. Dat terwijl de ETH koers met bijna 20% gedaald is in 4 dagen tijd. Bovendien zijn er veel layer-2 oplossingen als Polygon (MATIC) die helpen bij het opschalen het Ethereum netwerk.

Dit is waar crypto games aan moeten voldoen om succesvol te worden
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Zijn NFT’s de reden?

Alles lijkt er op te wijzen dat NFT’s de reden zijn van het hoge aantal transacties en dus gas fees op het Ethereum netwerk. De data van Coin Metrics laat zien dat er veel NFT activiteit is op het netwerk sinds het begin van 2022. Het aantal dagelijkse NFT transacties bedraagt bijna 250.000. Het record van meeste transacties op een dag is daarmee verbroken. Het vorige record lag rond de 240.000 transacties en werd afgelopen september bereikt.

Advertentie

Ethereum NFT’s 

Het is voor velen wellicht geen verrassing dat het aantal transacties op het Ethereum netwerk meegroeit met de toenemende populariteit van NFT’s. Veel NFT’s draaien namelijk op de Ethereum blockchain en zijn om die reden ook te kopen met ETH. 

Recent nog is er ruim $23 miljoen aan ETH opgehaald met de verkoop van de NFT collectie van Adidas. Hun collectie ‘Into The Metaverse’ werd gelanceerd in samenwerking met NFT bedrijf Bored Ape Yacht Club. Adidas verkocht bijna 30.000 NFT’s in totaal.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie