Kevin Schijven Kevin Schijven
09/01/2022 12:10 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/01/2022 12:10

Ethereum, solana, cardano dalen, terwijl terra, chainlink en meer stijgen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto diep in 't rood: ethereum, cardano, shiba inu, solana dalen hard

Foto: eamesBot/Shutterstock

Bitcoin (BTC) kon gisterenmiddag een kleine bounce maken, maar zakt op het moment van schrijven toch weer lager dan de koers 24 uur geleden stond. Altcoins hebben het de afgelopen 24 uur moeilijker gehad. Ook deze crypto maakten eerst een dip, maar maakte vervolgens een minder sterke bounce. Daardoor staan de meeste altcoins weer behoorlijk in de min en zakt de totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies vanochtend naar $2,07 biljoen.

https://twitter.com/WatcherGuru/status/1480018390081318915?cxt=HHwWhsC9ncy4ioopAAAA

Crypto strijd onder memecoins: Supercomputer voorspelt BONK stijging
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Ethereum

Ethereum (ETH) verloor gisteren grip op de $3.200 en dook toen helemaal naar $3.020. Vervolgens maakte de ether koers ook een kleine bounce, maar kwam al snel te veel weerstand tegen bij $3.160 en maakte toen weer een dipje. Vervolgens kon ether herstellen naar $3.150 maar kon hier niet doorheen breken en zakte vanochtend terug naar $3.100. Ether lijkt nu iets te stijgen, maar of dit volhoudt is maar de vraag.

Advertentie

Binance coin, solana & cardano

Binance coin (BNB) volgt een vergelijkbaar patroon maar zakte harder. De BNB koers kelderde gisteren eerst van 455 naar 420, een daling van 7,7% en consolideerde vervolgens gedurende nacht rond $430. Ook solana (SOL) die gisterenochtend nog even flink steeg, dipte gisterenavond, maakte toen een bounce, maar bleef gedurende nacht toch dalen. SOL staat 3,5% in de min vandaag en komt bij $140 uit. Datzelffde patroon zien we cardano (ADA) die dipte naar 1,14, vervolgens een bounce maakte maar gedurende nacht bleef dalen naar $1,17, een verlies van 5,5%.

Crypto Ontbijt: Ethereum schalingsnetwerk Polygon lang uit de lucht
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Polkadot & terra

Opvallend is dat polkadot (DOT) minder hevige schommelingen maakte in de afgelopen 24 uur en op het moment van schrijven het hardst stijgt van de top 10 grootste crypto. DOT schoot zojuist van $23,8 naar $24,8, een stijging van 4,2% in een uur, maar lijkt hier nu op weerstand te lopen. Terra (LUNA) daarentegen loopt nog niet tegen weerstand aan waardoor het de enige koers is die in de plus staat ten opzichte van 24 uur geleden in de top 10. De LUNA koers stijgt vanochtend met 5% naar $73.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Chainlink

Vlak buiten de top 10 is chainlink (LINK) nog altijd aan het stijgen. LINK is al sinds de jaarwisseling flink aan het stijgen en staat vandaag 5% in de plus en inmiddels 32% ten opzichte van een week geleden. Die stijging gaat gepaard met hevige schommelingen in de koers en in het volume. LINK komt vanochtend weer boven $27 uit nadat de koers op oudejaarsdag naar $19 was gevallen.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Internet Computer

Dan hebben we nog een opvallende stijger vandaag op de markt: internet computer (ICP). ICP zit al sinds 20 december in een opwaartse trend al zat daar deze week nog wel een flinke dip tussen. Toch staat ICP vandaag weer maar liefst 8% in de plus en zelfs 38% ten opzichte van een week geleden. ICP komt op het moment van schrijven bij $35,5 uit.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Hardste dalers top 100

Desondanks kleuren de meeste koersen in de top 100 rood vandaag een groot aantal staat meer dan 5% in de min. Zcash (ZEC) steeg gisteren nog even flink, maar is dat inmiddels weer kwijt en staat vandaag 10% in de min. Near (NEAR) steeg nog keihard eind december, maar daalt vandaag met 10,5%. Dat geldt ook voor fantom (FTM) die vandaag zelfs met 11% daalt. De grootste verliezer onder de top 100 is vandaag oasis network (ROSE) die in de afgelopen 24 uur met 13% is gedaald. Opvallend is dat alle drie crypto alsnog zo’n 35% in de plus staan ten opzichte van een maand geleden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie