Roy van Krieken Roy van Krieken
24/12/2021 16:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/12/2021 16:25

Aantal Cardano wallets stijgt met 1.200% in een jaar

Nieuws
Aantal Cardano wallets stijgt met 1.200% in een jaar

Foto door surassawadee/Shutterstock.com

Het Cardano (ADA) netwerk is het afgelopen jaar enorm gegroeid. Vandaag de dag is de prijs van ADA meer dan 800% gestegen ten opzichte van kerst in 2020. Ook het aantal Cardano wallets is gigantisch gestegen. In een jaar tijd is dit aantal met zeker 1.200% gestegen, zo blijkt uit data van de Cardano Foundation.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Cardano wallet

Deze mooie mijlpaal voor Cardano komt na een periode van enorme groei. Deze groei werd gestimuleerd door een aantal grote en invloedrijke updates die werden doorgevoerd in 2021. Uiteindelijk zou Cardano zelfs tot de 6e grootste cryptocurrency uitgroeien qua marktkapitalisatie.

Voorbeelden van deze updates zijn uiteraard de uitrol van smart contract functionaliteiten. Dit werd al langere tijd gezien als de sleutel tot de gigantische groei van de activiteit op het Cardano netwerk.

Ook zijn de eerste decentralized exchanges (DEX) actief op het Cardano netwerk. Dit zorgde er voor dat de hoeveelheid Cardano wallets door het dak schoot. 

Daarnaast werd Cardano in 2021 voor het eerst echt gezien als concurrent van Ethereum (ETH). Door de torenhoge gas fees, of transactiekosten, op dit netwerk zijn veel investeerders en handelaren overgestapt op Cardano. Niet alleen investeerders raakten geïnteresseerd in Cardano, ook ontwikkelaars zagen de potentie van het ecosysteem in 2021 in.

Cardano gemeenschap

De Cardano Foundation, de organisatie die verantwoordelijk is voor het beheren van het Cardano ecosysteem, heeft in 2021 hard gewerkt aan het bouwen van de ‘Cardano gemeenschap’. Centraal hierbij stond het groeien van het aantal wallets.

Dit is klaarblijkelijk uitstekend gelukt. Een enorme hoeveelheid nieuwe investeerders werd aangetrokken tot Cardano in het afgelopen jaar. Veelal zijn dit kleine, particuliere investeerders met een kleine hoeveelheid ADA in het bezit. Dit is weer een goed teken voor de decentralisatie van het netwerk. Het uiteindelijke doel van de Cardano Foundation is dat het Cardano netwerk volledig decentraal van aard is.

Al met al was 2021 een uitstekend jaar voor Cardano. Mijlpaal na mijlpaal werd bereikt en ADA investeerders zullen vol verwachting uitkijken naar wat het volgende jaar te bieden heeft voor het Cardano netwerk.

© Coverimage door Shutterstock

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie