Roy van Krieken Roy van Krieken
07/12/2021 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/12/2021 17:30

Eerste Cardano decentrale exchange lanceert succesvol testnet

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Eerste Cardano decentrale exchange lanceert succesvol testnet

Na maanden van ontwikkeling is het dan eindelijk zover. Het Cardano (ADA) netwerk krijgt binnenkort haar eerste decentrale exchange (DEX). Het gaat hier om SundaeSwap en het team achter deze exchange heeft onlangs bekend gemaakt dat zij succesvol een public testnet hebben gelanceerd.

Nederlanders kiezen memekoning: Shiba inu of toch PEPE?
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

SundaeSwap

Hiermee wordt SundeaSwap officieel de eerste werkende decentrale exchange op het Cardano ecosysteem. De CTO van SundaeSwap, Matt Ho, plaatste de allereerste transactie die werd gemaakt op de DEX online. 

De functionaliteit van smart contracts op het Cardano netwerk ondervond de laatste paar maanden behoorlijk wat problemen. Zo zou het moeilijk zijn om zogeheten concurrency, ofwel gelijktijdigheid, te bewerkstelligen. 

Hierdoor waren eerdere pogingen tot het opzetten van een DEX niet succesvol. In september van dit jaar faalde het team van MiniSwap om daadwerkelijke token swap functionaliteit voor elkaar te krijgen.

Na een lange periode van verdere ontwikkeling is het nu dus toch gelukt. Het team achter SundeaSwap heeft het voor elkaar gekregen om een oplossing te bedenken op de problemen die een tijdje terug werden ondervonden op het Cardano netwerk.

Smart contracts

Door gebruik te maken van een bepaalde schaaloplossing is SundaeSwap toch in staat om, ondanks de gebreken van het huidige Cardano netwerk, een functioneel smart contract systeem te ontwikkelen. Wel komen er berichten naar buiten dat gebruikers enkele bugs ondervinden. Zo zouden sommige gebruikers tot langer dan een uur moeten wachten voordat hun transactie verwerkt wordt door een overbelast netwerk.

Uiteraard bevindt de DEX zich op het moment nog in een testfase en kunnen deze problemen in de toekomst nog verholpen worden. De eerste resultaten lijken daarom erg positief. Een mainnet lancering zal dan waarschijnlijk ook niet nog maanden op zich laten wachten. Hoewel een daadwerkelijke release date nog niet bekend is, zou een lancering over een paar weken niet geheel verrassend zijn.

Een mooie mijlpaal voor zowel SundaeSwap als het Cardano ecosysteem.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie