Timo Bult Timo Bult
03/05/2022 07:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/05/2022 07:48

Algorand en de FIFA gaan samenwerken, ALGO koers ontploft!

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Algorand en de FIFA gaan samenwerken, ALGO koers ontploft!

Foto: Taljat David / Shutterstock.com

Algorand (ALGO) staat vandaag als een van de weinige dik in de plus! De koers steeg flink nadat het project een grote aankondiging deed. Algorand heeft namelijk een sponsordeal gesloten met de FIFA, de wereldwijd voetbalbond.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Algorand aanwezig tijdens WK in Qatar

In de aankondiging valt te lezen dat Algorand een “Regional Supporter” zal zijn voor Noord-Amerika en Europa tijdens het wereld kampioenschap voetbal in Qatar, wat in november dit jaar van start gaat. Daarnaast zal het project ook een Officiële Sponsor zijn van het WK vrouwenvoetbal in Australië en Nieuw-Zeeland volgend jaar.

Maar dat is nog niet alles. Algorand zal namelijk ook de eerste officiële blockchain partner worden van de voetbalbond. Het gaat de FIFA helpen met het ontwikkelen van een strategie voor digitale valuta, oftewel cryptocurrency. In de aankondiging worden non-fungible tokens (NFT’s) aangehaald en dus is het aannemelijk dat Algorand de FIFA gaat helpen met het lanceren van een eigen NFT-collectie.

FIFA President Gianni Infantino zegt het volgende over de nieuwe samenwerking tussen de voetbalbond en Algorand:

“We zijn verheugd om deze samenwerking met Algorand aan te kondigen. De samenwerking is een duidelijke indicatie van de toewijding van de FIFA om voortdurend op zoek te gaan naar innovatieve kanalen voor duurzame omzetgroei voor verdere herinvestering in voetbal, waardoor transparantie wordt gegarandeerd voor onze belanghebbenden en wereldwijde voetbalfans – een belangrijk element van onze visie om voetbal echt mondiaal te maken. Ik kijk uit naar een lange en vruchtbare samenwerking met Algorand.”

ALGO koers reageert

Uiteraard reageerde de ALGO koers meteen positief op het nieuws. ALGO handelde gisteren nog vlak onder de $0,60, maar steeg sindsdien tot een piek van $0,73! Al met al staat de koers over de afgelopen 24 uur met ruim 20% in de plus.

Het is overigens niet de eerste deal tussen een crypto-platform en een voetbalbond. Natuurlijk is crypto al zeer aanwezig in de voetbalwereld met projecten als Socios.com. Maar ook op eigen bodem zagen we dit jaar interessante ontwikkelingen. Zo is de Nederlandse crypto exchange Bitvavo een meerjarige sponsordeal aangegaan met de KNVB.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie