Kevin Schijven Kevin Schijven
13/09/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/09/2019 06:00

Bankgigant Santander wikkelt obligatie van $20 miljoen af op Ethereum blockchain

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bankgigant Santander wikkelt obligatie van $20 miljoen af op Ethereum blockchain

Foto: Anton_AV/Shutterstock

De Spaanse bankgigant Santander is de eerste instelling die een publieke blockchain heeft gebruikt om een obligatie van $20 miljoen af te wikkelen. Dat meldt de bank in een persbericht gepubliceerd op 12 september.
De afwikkeling vond plaats op de Ethereum blockchain en beide zijden van de aflossing werden betaald met ERC-20 tokens. De bank was zelf de emittent, de obligatie heeft een driemaandelijkse coupon van 1,98% en zal op de blockchain blijven tot de vervaldag.

Dankzij deze automatisering is het aantal vereiste tussenpersonen in het proces verminderd, waardoor de transactie sneller, efficiënter en eenvoudiger is geworden.

Aldus het persbericht. Antonio Torio, hoofd van financiën bij Santander, zegt het volgende erover:

Voor Santander is dit echt veel meer een kwestie van technologische innovatie dan een puur financieel probleem. Wij beschouwen dit als een belangrijke eerste stap die zal worden gevolgd door meer complexe transacties.

Verder meldt het persbericht dat voor deze transactie Santander technische ondersteuning ontving van het Britse fintech bedrijf Nivaura alsmede juridische ondersteuning van advocatenkantoor Allen & Overy.
Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum, sprak onlangs over Ethereum 2.0. Het nieuwe netwerk zou het bekende schaalbaarheidsprobleem eindelijk moeten oplossing door het aantal transacties per seconde (TPS) van 15 naar tienduizenden te brengen. CasperLabs haalde onlangs $14.5 miljoen op om aan dit probleem te werken.
Crypto Insider David legt in zijn nieuwste bitcoin (BTC) koers weekanalyse uit dat hij de koers op dit moment bullish vindt! Wil je weten wat hij voor de lange termijn verwacht? Lees dan hier verder.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie