Rico Engelbarts
11/09/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/09/2019 06:00

CasperLabs haalt $14,5 miljoen op voor oplossen schaalbaarheidsproblemen Ethereum

icon-altcoins
Altcoin nieuws
CasperLabs haalt $14,5 miljoen op voor oplossen schaalbaarheidsproblemen Ethereum

Uit een artikel van The Block blijkt dat CasperLabs, een startup die zich bezighoudt met het schaalbaarer maken van Ethereum 2.0, ruim $14,5 miljoen heeft opgehaald. Met de investeringen hoopt de startup Ethereum schaalbaarder te kunnen maken zonder dat de decentralisatie daar onder leidt.
Het geld werd opgehaald tijdens een zogenoemde “Series A”-ronde. De grootste investeerder was Terren Peizer. Hij onderzoekt de crypto– en blockchain-sector al sinds “het begin”. Hij zou al langere tijd op zoek zijn naar een bedrijf dat “aan de kracht en decentralisatie van een publieke chain kan werken”. Hij voegde toe:

Schaalbaarheid van een product en bedrijf is de leidende motor voor waardecreatie. Consequent wordt het meest bekwaam schaalbare bedrijf marktleider,

De startup, waar nu zo’n 28 werknemers werken, zal het geld gebruiken om nieuwe teamleden aan te nemen, zo vertelt de CTO van CasperLabs, Medha Parlikar, aan The Block:

We zullen investeren in ons technische kernteam, evenals in belangrijke initiatieven zoals ondersteuning van ecosystemen, bruikbaarheid en ervaring, en meer,

CasperLabs hoopt op den duur het “schaalbaarheids trilemma” op te kunnen lossen. Echter is het ook bezig met het ontwikkelen van een gebruiksvriendelijk platform voor de ontwikkeling van gedecentraliseerde applicaties (dApps). Eerder dit jaar voegde een van Ethereum’s vooraanstaande Ethereum-onderzoekers, Vlad Zamfir, zich bij het team van CasperLabs.
Ethereum kampt net als veel andere blockchain-systemen met schaalbaarheidsproblemen. De mede-oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, zei begin deze maand tijdens een podcast dat Ethereum 2.0, een grote upgrade van het systeem, echt de wereldcomputer zal worden.
Crypto Insider David legt in zijn nieuwste bitcoin (BTC) koers weekanalyse uit dat hij de koers op dit moment bullish vindt! Wil je weten wat hij voor de lange termijn verwacht? Lees dan hier verder.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie