Timo Bult Timo Bult
31/03/2019 13:53 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/03/2019 13:53

Binance Coin (BNB) stijgt tegen bitcoin (BTC) naar hoogste prijsniveau ooit

icon-altcoins
Altcoin nieuws
binance_coin_BNB_stijgt_tegen_bitcoin_BTC_naar_hoogste_prijsniveau_ooit

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

Binance Coin (BNB) steeg in de afgelopen 24 uur met 4,51%. Daarmee is het de grootste stijger in de top 10 van cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie. Wanneer we naar het volume van BNB kijken dan zien we iets interessants.
Er lijkt namelijk met zo’n $200 miljoen aan handelsvolume aanzienlijke vraag te zijn naar BNB. Mogelijk heeft dit verdere prijsstijgingen tot gevolg. Wanneer we naar de langere termijn kijken zien we dat Binance Coin het opvallend goed doet.
De waarde van BNB verdubbelde namelijk bijna binnen een maand tijd. Over een periode van drie maanden is het succes nog beter te zien. Mocht je drie maanden geleden in BNB geïnvesteerd hebben, dan is die investering nu meer dan 3 keer zoveel waard.
Deze ochtend behaalde BNB een nieuwe all time high (ATH) ten opzichte van bitcoin (BTC). Tegen de dollar is BNB nu $17,32 waard, waar de koers een nieuwe resistance gevonden lijkt te hebben. Sindsdien is de koers iets gezakt. Wel blijft BNB in de buurt van die nieuwe ATH, en gezien het volume is er een mogelijkheid dat we verdere stijgingen zullen gaan zien de komende week.
Het succes van Binance Coin heeft vooral te maken met het succes van Binance Launchpad en de toekomstplannen van ‘s werelds grootste cryptocurrency exchange. BNB is de native cryptocurrency van het Binance ecosysteem waarmee klanten kortingen kunnen krijgen en deel kunnen nemen aan Initial Coin Offerings (ICO’s). Vanwege het succes van het platform is de vraag naar de altcoin alsmaar toegenomen in de afgelopen maanden.
Het plan van Binance om een gedecentraliseerde cryptocurrency exchange te lanceren met BNB als hoofdvaluta kan de waarde van de cryptocurrency nog verder laten stijgen. Wanneer Binance DEX gelanceerd wordt is op dit moment nog niet duidelijk. Wel zou de ontwikkeling ervan al in een vergevorderd stadium zitten.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie