Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
26/03/2019 18:47 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/03/2019 18:47

Dit is waarom Binance coin (BNB) het zo goed deed de afgelopen drie maanden

icon-altcoins
Altcoin nieuws
dit_is_waarom_binance_coin_BNB_het_zo_goed_deed_de_afgelopen_drie_maanden

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat Binance de voorwaarden van Binance Launchpad heeft aangepast. Als gevolg nam de waarde van de altcoin binnen enkele uren met 13% toe. BNB is echter al langere tijd de go-to altcoin, maar waarom?
Binance coin is de native-cryptocurrency van het Binance ecosysteem. ‘s Werelds grootste cryptocurrency exchange gebruikt de crypto onder andere om klanten voordeeltjes te bieden. Zo krijgen investeerders korting wanneer ze transacties uitvoeren met BNB op de exchange.
Daarnaast is Binance coin de enige optie voor crypto traders om aan Initial Coin Offerings (ICO’s) deel te nemen op Binance Launchpad. Dit platform verzorgt de eerste verkopen van nieuwe crypto-projecten. In totaal maakten al drie projecten gebruik van Launchpad; BitTorrent (BTT), Fetch.AI (FET) en Celer Network (CELR). Alle drie de ICO’s waren binnen 15 minuten volledig uitverkocht, waarmee het platform dus een razend succes blijkt te zijn.
De recente piek van BNB heeft te maken met een regelwijziging van dit platform. Normaal gesproken kon iedereen met BNB in hun wallet meedoen aan deze ICO’s, nu heeft Binance echter besloten om deelnemers te loten. Hoe meer BNB je de afgelopen 20 dagen in je wallet had staan, hoe groter de kans je mee mag doen. Investeerders maken kans op een of meer loten, en elk lot geeft het recht om $500 in een ICO te investeren.
Ondanks de enorme prijsstijging die dit teweegbracht, stuitte de wijziging op aardig wat kritiek. Zo moet je tenminste 100 BNB in je wallet hebben staan om kans te kunnen maken op een lot. Dit betekent dat je met de huidige waarde van BNB $1.608 moet investeren, en dit is dan nog steeds geen garantie dat je uiteindelijk mee mag doen. Op die manier zouden kleinere investeerders uitgesloten worden van deelname aan ICO’s, aldus tegenstanders van de wijziging

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Binance DEX

Toch steeg de vraag naar BNB gisteren na de bekendmaking van de regelwijziging enorm. En volgens velen heeft de altcoin het plafond nog langer niet bereikt. Binance heeft namelijk nog grotere plannen voor zijn eigen cryptocurrency.
Op dit moment werkt Binance namelijk aan een eigen blockchain-platform, Binance Chain genaamd. Op deze blockchain wil het uiteindelijk een gedecentraliseerde cryptocurrency exchange ontwikkelen. Binance DEX is een volledig geautomatiseerde exchange die niet alleen goedkoper is dan Binance, maar ook veiliger. Zo krijgen investeerders hun eigen private key voor hun wallets, welke op dit moment nog worden beheerd door Binance zelf. Binance coin zal op deze exchange de enige valuta zijn waarmee gehandeld kan worden.
Al met al heeft BNB naar verwachting een gouden toekomst voor zich liggen. Met het succes van Launchpad, de toenemende populariteit als cryptocurrency exchange en ontwikkeling van een gedecentraliseerde exchange waarbij BNB het middelpunt is, is de prijsstijging van afgelopen drie maanden misschien nog maar het begin.
Benieuwd wat de bitcoin (BTC) koers gaat doen? Lees hier de uitgebreide wekelijkse analyse van Crypto Insider David!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie