Roy van Krieken Roy van Krieken
19/03/2024 19:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/03/2024 09:47

Binance looft $5 miljoen beloning uit voor informatie over insider trading

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cryptobeurs Binance lokt memecoin makers met prijzenpot van $1 miljoen

Foto: Primakov/Shutterstock

Binance looft een beloning uit van $100.000 tot $5 miljoen in ruil voor informatie over potentiële insider trading op het platform. Dit doen het naar aanleiding van een verdachte trade waar heel veel winst mee is behaald.

Man mined een miljoen aan crypto met andermans stroom
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Binance list nieuwe memecoin

Binance maakt dit bekend in het licht van een recente verdachte transactie op de cryptobeurs. Binance had op 17 maart aangekondigd dat het een nieuwe Solana (SOL) memecoin zou noteren, namelijk Book of Meme (BOME).

BOME is een nieuwe memecoin en wordt op Binance verhandeld tegen bitcoin (BTC), ethereum (ETH), first digital USD (FDUSD) en de Turkse lira. Vlak voordat BOME genoteerd werd op Binance, had een gebruiker 314 miljoen BOME tokens gekocht voor 2,3 miljoen dollar op de Raydium Decentralized Exchange. Dit komt neer op een gemiddelde prijs van $0,0074 per token.

Memecoin stijgt gigantisch

Na de listing op Binance steeg de koers met meer dan 350% naar een maximale prijs van $0,026. Dit bracht de totale waarde naar 8,1 miljoen dollar.

Na de listing werd de trade automatisch als verdacht gemarkeerd. Dit zorgde ervoor dat het online werd opgepikt, wat tot veel onrust leidde in de cryptocommunity. Sommige gebruikers vermoeden insider trading, maar het kan natuurlijk ook altijd geluk zijn geweest. Er is sprake van insider trading als iemand over niet-openbare informatie beschikt en op basis daarvan handelt in aandelen of crypto’s. Dit kan allerlei informatie zijn, zoals de omzetcijfers van een bedrijf, of de wetenschap dat een memecoin op een grote exchange geplaatst gaat worden.

Insider trading is illegaal en er worden ook flinke celstraffen uitgedeeld.

5 miljoen dollar beloning

Binance plaatste een statement op X, voormalig Twitter, dat het dit zeer serieus neemt en dat het een onderzoek is gestart. Uit het voorlopig onderzoek komt naar voren dat het in ieder geval niet iemand is geweest die werkt voor Binance. Verder meldt de beurs dat er een beloning is van $100.000 tot $5 miljoen voor meldingen van verdacht gedrag, insider trading of andere vormen van fraude of corruptie. Om het onderzoek zo transparant mogelijk te houden worden de resultaten van het onderzoek openbaar gemaakt.

Dit nieuws komt naar buiten tegen een achtergrond van een ‘memecoin bubbel’ in de markt. Er worden veel nieuwe coins gelanceerd zoals BOME en notering op een grote exchange kan de prijs hard laten stijgen. Door de enorme volatiliteit kunnen sommige handelaren er miljoenen mee verdienen, maar lang niet iedereen heeft dat geluk.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie