Simon Bosch Simon Bosch
15/02/2023 07:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/02/2023 07:05

Binance USD (BUSD) heeft zaken niet op orde, zegt toezichthouder

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Binance USD (BUSD) no tiene sus asuntos en orden, dice el regulador

Foto: Chinnapong / Shutterstock.com

Onlangs werd bekend dat stablecoin-uitgever Paxos moet stoppen met het uitgeven van nieuwe BUSD-tokens. De stablecoin was volgens de Securities and Exchange Commission (SEC) een ongeregistreerd effect. De token is eigenlijk van Binance, die vervolgens verklaarde dat de token nog steeds veilig en voor 100% gedekt wordt door ‘echte’ dollars. Maar volgens een New Yorkse regulator is de token helemaal niet zo veilig.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Werd BUSD gebruikt door criminelen?

Dat verklaarde een woordvoerder van de New York Department of Financial Services (NYDFS) aan Reuters. Je zou denken dat het probleem berust op niet genoeg onderpand of onderpand van een gebrekkige kwaliteit, waar Tether’s USDT geregeld van wordt beschuldigd. Echter noemt de beleidsmaker geen woord over onderpand.

In plaats daarvan zou Paxos niet goed onderzoeken wie zijn klanten zijn. Daardoor zouden kwaadwillenden bij het bedrijf aankloppen om nieuwe BUSD-tokens te laten minten. Wie deze kwaadwillenden zijn en wat hun doel met de tokens is is niet bekend. Gereguleerde financiële instituten zijn verplicht om klanten te identificeren om criminaliteit te voorkomen.

Paxos verklaarde volgens CoinDesk dat het zijn relatie met Binance met betrekking tot BUSD stop gaat zetten. Wel is aannemelijk dat de token niet zomaar zal verdwijnen, je kunt gewoon nog BUSD omruilen voor ‘echte’ dollars. De tokens worden dan vernietigd, waardoor de marktwaarde de komende tijd gestaag zal krimpen.

Volgens CoinGecko heeft Binance USD op het moment van schrijven een marktwaarde van 15,6 miljard dollar. Gisteren was dat nog 16,2 miljard dollar – het nieuws zorgt dus al direct voor een krimp. Toch is het nog steeds de op twee na grootste stablecoin. Alleen Tethers USDT en Circle’s USDC zijn groter.

Advertentie

Crypto beleid van SEC zorgt voor problemen

De problemen met BUSD komen niet helemaal uit de lucht vallen. De SEC hanteert op het moment een keihard beleid tegen allerlei aspecten van de crypto-industrie. Zo wordt crypto staking voor retail-investeerders aan banden gelegd, waar de crypto exchange Kraken een boete voor kreeg.

Coinbase-CEO Brian Armstrong is het ook niet eens met de aanpak. Hij zegt dat Coinbase staking met plezier in de rechtszaal zou verdedigen. Volgens Ripple-CEO Brad Garlinghouse doen veel regelmakers wereldwijd hun werk beter dan de SEC.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie