Simon Bosch Simon Bosch
10/02/2023 20:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/02/2023 20:30

Ripple CEO prijst wereldwijde crypto regulatie, ondanks aanval SEC

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
CEO de Ripple sobre el ataque de la SEC para regular las criptomonedas

Foto: Shutterstock/Wit Olszewski

De rechtszaak tussen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en Ripple is al meer dan twee jaar een enorm blok aan het been van Ripple. Ondanks dat het bedrijf zelf vindt dat het zich de afgelopen jaren voorbeeldig heeft gedragen is er nog steeds geen uitslag. Ripple-CEO Brad Garlinghouse klaagt dan ook over waarom het zo lang duurt. Tegelijkertijd prijst hij andere regelgevers wereldwijd om hun vooruitstrevende beleid.

Ripple slaat terug tegen miljardenboete SEC, ‘voortdurende intimidatie’
  • xrp-xrp-logo
    Ripple nieuws

Crypto beleid van SEC nog steeds onduidelijk

De SEC wordt geregeld verweten dat het een beleid hanteert dat niet eenduidig is voor ieder crypto-bedrijf, en dus bepaalde bedrijven en netwerken voortrekt. Zo is het niet duidelijk of ether (ETH) op dit moment wel of geen effect (ook wel ‘security’) is.

Eerst vond de beleidsmaker dat dit niet het geval was, maar eind vorig jaar veranderde dit plotseling. Tot op de dag van vandaag is er nog steeds geen duidelijkheid – niet voor XRP, maar ook niet voor Ethereum en andere activa. In ieder geval vindt de SEC dat bitcoin (BTC) geen effectencontract is.

De SEC is bovendien niet de enige Amerikaanse beleidsmaker. Met name de CFTC doet ook graag zijn zegje over de markt. Dit zorgde vorig jaar nog voor een soort machtsstrijd, maar de SEC wilde zelf nog de strijdbijl begraven.

Advertentie

Ripple CEO prijst regulatoren wereldwijd

Maar dit soort beleid geldt niet overal ter wereld. Garlinghouse noemt Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten als voorbeeld. Hier is onlangs nieuw beleid onthuld dat voor alle gebruikte technologieën gelijk moet zijn. Naast zekerheid rondom het beleid van crypto en specifieke blockchains is zelfs adverteren voor crypto en het uitgeven meegenomen.

Australië wil consumenten beschermen door custodians aan strenge regels te onderwerpen. Dit plan is ontstaan nadat de problemen bij het failliet gegane FTX veel Australiërs raakte. Het Verenigd Koninkrijk wil voorkomen dat crypto-bedrijven niet meer kunnen innoveren door te strenge regels, zodoende wil het wereldwijd erkende crypto-hub worden.

Zuid-Korea wil een duidelijke scheiding in tokens die in feite effecten zijn en tokens die bedoeld zijn voor betalingen. Deze zullen allebei afzonderlijke regels krijgen. Al met al weet de topman dus aardig wat landen te noemen waar wél constructieve regulatie geldt. Daar kan de SEC volgens Ripple wel wat van leren.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie