Simon Bosch Simon Bosch
15/11/2023 16:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/11/2023 15:02

Bitcoin beursfonds (ETF) hype zorgt voor enorme USDT groei, zegt Tether

Tether-USDT
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin beursfonds (ETF) hype zorgt voor enorme USDT groei, zegt Tether

Foto: Formatoriginal/Shutterstock

Afgelopen zomer kwam de groei van USDT, de grote stablecoin van Tether, even stil te liggen, maar in de afgelopen weken is daar verandering in gekomen. Inmiddels komt de totale marktkapitalisatie van USDT weer op een nieuw record uit. Waarom het aanbod van USDT weer zo hard stijgt was enigszins onduidelijk, maar Tether heeft inmiddels een verklaring gegeven.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto stablecoin USDT groeit weer hard

De marktwaarde van USDT vond halverwege augustus een bodem rond 82,4 miljard dollar. Inmiddels is deze al gestegen tot ruim 87,4 miljard dollar – een toename van 6%. Dat was het tweede record voor de token van dit jaar.

In slechts vier weken tijd groeide USDT met 1 miljard dollar per week. De groei van USDT ligt weer opvallend hoog, maar ligt nog niet zo hoog als begin dit jaar. Toen zag USDT een groei van zo’n 18 miljard dollar, oftewel 27%.

Weinig stablecoins groeien zo als USDT, alhoewel MakerDAO’s DAI ook flink is gegroeid. Begin november steeg de marktwaarde van deze coin van 3,7 miljard dollar tot 5,3 miljard dollar. Dat was het tweede record voor de token van dit jaar.

Veel andere stablecoins zijn het afgelopen jaar juist gekrompen. Zo verloor USDT’s grootste concurrent, USDC, bijna de helft van zijn marktwaarde. Begin oktober las je op Crypto Insiders dat de totale marktwaarde van alle stablecoins ten opzichte de totale cryptomarkt vanaf mei 2022 met 35% is gezakt.

Advertisement

Tether: USDT is de-facto digitale dollar

Waarom stijgt de marktkapitalisatie van USDT dan momenteel zo hard? Een woordvoerder van Tether verklaart aan Cointelegraph dat de groei te wijten is aan het optimisme omtrent de mogelijke goedkeuring van een spot bitcoin-ETF, of beursfonds.

Daarnaast stijgt ook de vraag naar USDT in opkomende economieën. Investeerders in deze landen zouden USDT zelfs zien als ‘de-facto digitale dollar’, zegt Tether. In veel opkomende landen is de nationale valuta inmiddels zó zwak dat mensen op zoek zijn naar bescherming. USDT zou daarin een voorname keuze zijn.

USDT is in Brazilië bijvoorbeeld goed voor 80% van alle crypto transacties – die informatie is afkomstig van de Braziliaanse overheid zelf.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement