Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
31/10/2023 17:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/10/2023 11:53

Stablecoin Tether neemt Brazilië over: wat is er aan de hand?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
brazilie-stablecoins-crypto-adoptie-USDT-tehter

Foto: Shutterstock/hyotographics

Crypto lijkt langzaamaan steeds populairder te worden over de wereld, zo ook in Brazilie. In 2023 is er een aanzienlijke toename waargenomen in de adoptie van Tether (USDT). Op het moment worden maar liefst 80% van alle crypto transacties met de stablecoin betaald.

Het nieuws werd bekendgemaakt door de overheid van het land. Daarin vermelde ze dat de totale waarde van alle USDT transacties tot nu toe op meer dan 270 miljard Braziliaanse Real uitkomt. Met de huidige marktwaarde is dit $55 miljard. Ter vergelijking vonden er in totaal $30 miljard aan bitcoin (BTC) transacties plaats. Sinds 2021 is er een aanzienlijk stijgende trend te zien in het aantal transacties met de stablecoin. Toen oversteeg het volume aan Tether transacties die van BTC.

De exacte reden waarom er zoveel transacties in de stablecoin plaatsvonden is niet helemaal bekend. Het zou te maken kunnen hebben met de economische uitdagingen van het land. Mensen kunnen USDT gebruiken als een manier om waarde op te slaan en zich in te dekken tegen inflatie en economische onzekerheid.

Game-ontwikkelaar Ubisoft laat nieuw cryptospel zien
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Crypto toezicht

Met de populariteit van crypto heeft de Braziliaanse belastingdienst een geavanceerd systeem bedacht om crypto gerelateerde activiteiten mee te volgen. Door onder andere kunstmatige intelligentie (AI) worden transacties in de gaten gehouden. Daarnaast is er ook een nieuwe aangenomen die cryptocurrencies erkent als “financiële activa” voor belastingdoeleinden op buitenlandse investeringen. Ook zijn er specifieke belastingtarieven vastgesteld voor crypto inkomsten uit het buitenland.

Advertentie

Braziliaanse CBDC

Voor de overheid blijft het niet bij een stel crypto wetten. De Braziliaanse centrale bank heeft in augustus de naam en het design onthuld van zijn Central Bank Digital Currency (CBDC), ‘drex’. Deze naam symboliseert de transitie van de Braziliaanse Real naar een digitale vorm, met een koppeling naar het nationale betaalsysteem dat ‘Pix’ gaat heten. Er zijn wat zorgen over de cryptomunt aangezien mogelijkheden in de code zijn gevonden om digitale fondsen te bevriezen.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie