Erik Juffermans Erik Juffermans
02/11/2023 20:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/11/2023 17:52

Kapitaal stroomt crypto binnen: Tether (USDT) bereikt nieuw record

Tether-USDT
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Kapitaal stroomt crypto binnen: Tether (USDT) bereikt nieuw record

Foto: photo_gonzo/Shutterstock

Tether (USDT) is de allergrootste stablecoin en is zelfs de meest verhandelde crypto op de markt.

Door het stijgende handelsvolume op de crypto markt van de afgelopen tijd, neemt de vraag naar USDT weer toe. Daardoor bereikt de totale USDT marktkapitalisatie inmiddels een nieuw record.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Vraag naar Tether (USDT) neemt toe

De marktkapitalisatie van USDT maakte in de bearmarkt van 2022 een flinke daling, maar begon dit jaar weer sterk te herstellen. Begin augustus bereikte de USDT marktkapitalisatie zelfs een nieuw record van $83,9 miljard, maar kromp vervolgens weer iets.

Kort na deze dip begon de marktkapitalisatie weer te herstellen en dit kwam in de afgelopen weken in een versnelling terecht. Afgelopen maand week kwam maar liefst 500 miljoen aan USDT erbij.

Daardoor brak USDT eind oktober het record van de zomer en bereikt het zelfs vandaag een nieuw record van $84,9 miljard.

Dat komt doordat het handelsvolume op de markt weer toeneemt en daarmee de vraag naar USDT ook toe. In een bullmarkt, of onder optimistische marktomstandigheden zoals nu, betekent deze stijging waarschijnlijk dat er nieuw geld de crypto markt binnenkomt.

Handelaren gebruiken namelijk vaak USDT als een ‘fiat on-ramp’. Dit houdt in dat fiatvaluta, zoals dollars of euro’s, dat de crypto markt binnenkomt vaak eerst wordt omgezet in USDT. Deze USDT wordt op zijn beurt weer gebruikt om crypto te kopen.

Stijging USDT marktkapitalisatie niet altijd positief

Een stijging van de marktkapitalisatie van USDT hoeft niet altijd goed nieuws te zijn. In een bearmarkt, of in pessimistische marktomstandigheden, kan het betekenen dat beleggers hun crypto om willen zetten in USDT. In dat geval wordt USDT gebruikt als een ‘fiat off-ramp’.

Daar lijkt nu geen sprake van te zijn. Sinds bitcoin (BTC) door de weerstand van $31.000 heen brak, is het optimisme namelijk teruggekeerd. Het positieve sentiment lijkt nog aan te houden en de USDT marktkapitalisatie blijft ondertussen groeien.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie