Rico Engelbarts
07/09/2020 06:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2020 06:01

Bitcoin (BTC) maximalist Adam Back haalt weer uit naar ripple (XRP), dit is wat hij zei

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin (BTC) maximalist Adam Back haalt weer uit naar ripple (XRP), dit is wat hij zei

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Na het ontstaan van het SushiSwap drama begon, Adam Back, CEO van Blockstream, aan een ongenadige reeks van tweets vol kritiek naar prominente altcoins. Naast zijn inmiddels normaal geworden kritiek over Ripple en de daaraan gelieerde cryptocurrency XRP, was er deze keer ruimte om ook litecoin (LTC) aan de tand te voelen, en dan met name zijn controversiële oprichter Charlie Lee.
SushiSwap, een net-startende concurrent van Uniswap, is beschuldigd van een exit-scam en daalde 75% nadat Chef Nomi, de anonieme oprichter, al zijn SUSHI-belangen plotseling heeft verkocht. De prominente Bitcoin-maximalist vergeleek SUSHI vervolgens met XRP en beweerde dat het een vooropgezette ‘affiniteitszwendel’ is die ‘pompt en dumpt’.
Het gros van het bestaande aantal XRP, totaal 100 miljard, is eigendom van Ripple Labs en zijn mede-oprichters. Alleen al Jed McCaleb, CTO van de Stellar (XLM), kreeg 9,5 miljard XRP waar hij nog altijd fracties van dumpt. Begin 2018 werd de voormalige CEO van Ripple, Chris Larsen, zelfs rijker dan Google-oprichter Larry Ellison door zijn XRP-fortuin van 5,19 miljard.
Een interessante feit over XRP is dat het dankzij een server bug onmogelijk is om het genesisblock terug te vinden dat de creatie van de coin en zijn voorraad markeerde. Adam Back noemde dit de grootste mislukking ooit.
Wat betreft Litecoin, het digitale zilver ten opzichte van het digitale goud van Bitcoin, herinnerde Back ons aan het moment dat de controversiële oprichter Charlie Lee, al zijn holdings in december 2017 had verkocht om een ‘belangenconflict’ te voorkomen.
Lee zei op dat moment het volgende:

“Dit is absoluut een raar gevoel, maar op de een of andere manier ook verfrissend. Ik zal niet stoppen en blijf aan Litecoin werken. Als Litecoin slaagt, zal ik nog steeds op veel verschillende manieren worden beloond, alleen niet rechtstreeks via het bezit van munten.”

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie