Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) maximalist Adam Back haalt weer uit naar ripple (XRP), dit is wat hij zei

Na het ontstaan van het SushiSwap drama begon, Adam Back, CEO van Blockstream, aan een ongenadige reeks van tweets vol kritiek naar prominente altcoins. Naast zijn inmiddels normaal geworden kritiek over Ripple en de daaraan gelieerde cryptocurrency XRP, was er deze keer ruimte om ook litecoin (LTC) aan de tand te voelen, en dan met name zijn controversiële oprichter Charlie Lee.

SushiSwap, een net-startende concurrent van Uniswap, is beschuldigd van een exit-scam en daalde 75% nadat Chef Nomi, de anonieme oprichter, al zijn SUSHI-belangen plotseling heeft verkocht. De prominente Bitcoin-maximalist vergeleek SUSHI vervolgens met XRP en beweerde dat het een vooropgezette ‘affiniteitszwendel’ is die ‘pompt en dumpt’.

- Advertentie -

Het gros van het bestaande aantal XRP, totaal 100 miljard, is eigendom van Ripple Labs en zijn mede-oprichters. Alleen al Jed McCaleb, CTO van de Stellar (XLM), kreeg 9,5 miljard XRP waar hij nog altijd fracties van dumpt. Begin 2018 werd de voormalige CEO van Ripple, Chris Larsen, zelfs rijker dan Google-oprichter Larry Ellison door zijn XRP-fortuin van 5,19 miljard.

Een interessante feit over XRP is dat het dankzij een server bug onmogelijk is om het genesisblock terug te vinden dat de creatie van de coin en zijn voorraad markeerde. Adam Back noemde dit de grootste mislukking ooit.

Wat betreft Litecoin, het digitale zilver ten opzichte van het digitale goud van Bitcoin, herinnerde Back ons aan het moment dat de controversiële oprichter Charlie Lee, al zijn holdings in december 2017 had verkocht om een ‘belangenconflict’ te voorkomen.

Lee zei op dat moment het volgende:

“Dit is absoluut een raar gevoel, maar op de een of andere manier ook verfrissend. Ik zal niet stoppen en blijf aan Litecoin werken. Als Litecoin slaagt, zal ik nog steeds op veel verschillende manieren worden beloond, alleen niet rechtstreeks via het bezit van munten.”

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.167,98 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.167,98 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...