Ivo Melchers Ivo Melchers
24/06/2023 12:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/06/2023 12:01

Bitcoin cash koers explodeert, waarom stijgt het zó hard?

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Vladimka production

Gisteren kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat bitcoin (BTC) een nieuw jaarlijks hoogtepunt had neergezet van boven de 31.000 dollar. Ondanks het feit dat de bitcoin dominantie in een opwaartse trend zit, weten enkele altcoins ook de schijnwerpers op zich te laten werpen. Wellicht heb je gisteren bijvoorbeeld voorbij zien komen dat pepe (PEPE) de hardste stijger was van de afgelopen week. Inmiddels heeft de populaire memecoin de troon afgestaan aan bitcoin cash (BCH).

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Bitcoin cash verbaasd iedereen

Volgens data van CoinMarketCap is bitcoin cash met uitstek de hardste stijger van de afgelopen 24 uur. Op het moment van schrijven staat het met maar liefst 38 procent in het groen wat dat betreft. Ook als de prestaties van alle cryptocurrencies van de afgelopen 7 dagen naast elkaar worden gelegd, weet bitcoin cash er moet kop en schouders bovenuit te steken. In de afgelopen week is het namelijk met ongeveer 78 procent de lucht in geschoten.

De koers van BCH staat momenteel, net als BTC, op het hoogste punt in een jaar. De reden dat BCH zo enorm hard stijgt heeft te maken met het eerdere nieuws van de lancering van een gloednieuwe crypto exchange genaamd EDX Markets. Het door beursgiganten gesteunde platform zal onder andere bitcoin cash aanbieden, net als bitcoin, ethereum (ETH) en litecoin (LTC).

Wat is Bitcoin Cash?

Bitcoin cash werd in juli 2017 tot leven gewekt uit een fork, ofwel een aftakking, van de Bitcoin blockchain. Het was destijds de eerste splitsing van de Bitcoin blockchain, maar niet veel later ontstond tevens Bitcoin SV.

Het verschil tussen Bitcoin Cash en zijn grotere broer Bitcoin zit hem in de block size. De transactieblokken van Bitcoin Cash hebben een grotere capaciteit dan die van Bitcoin. De transactieblokken op Bitcoin hebben een capaciteit wat gelimiteerd is tot 1 MB en Bitcoin Cash koos ervoor om een limiet van 8 MB in te stellen.

Inmiddels is de capaciteit zelfs verhoogd naar 32 MB, waardoor het een stuk meer transacties aan kan dan het Bitcoin netwerk.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement