Kevin Schijven Kevin Schijven
28/09/2022 09:02 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/09/2022 09:02

Bitcoin en ethereum dalen richting lows, XRP en LUNC zakken nog harder

icon-ethereum
Ethereum nieuws
XRP, ADA en SHIB dalen flink, maar Terra Luna USTC stijgt weer 40%

Foto: Igor Faun/Shutterstock

Alhoewel de meeste cryptocurrencies gisterenochtend nog mooi groen kleurden, bleek achteraf de weerstand te groot te zijn en corrigeerden de meeste koersen weer snel terug naar dezelfde prijs. Een groot deel komt inmiddels zelfs lager uit en de slechte macro-economische toestand heeft nog steeds de overhand in de markt.

Daardoor komt de totale marktkapitalisatie weer onder $1 biljoen uit. De marktwaarde daalde in de afgelopen 24 uur met 6,2% naar $951 miljard. Discussieer hierover mee in onze Discord omgeving!

Ethereum beursfonds zet nieuwe stap, maar zorgen blijven
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Bitcoin zakt met 7,2%

Bitcoin (BTC) tikte vanochtend weer de low van $18.500 aan en het lukt de koers vooralsnog niet om verder te herstellen dan $18.800. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $18.725 op Coinbase en €19.610 op Bitvavo. Daarmee staat de koers vandaag 7,2% in de min. Analisten vrezen dat bitcoin wellicht richting nieuwe lows kan gaan.

Desondanks blijft in deze bear-markt het aantal BTC HODL’ers alsmaar groeien, meldt IntoTheBlock. Meer dan 42 miljoen adressen bezitten nu BTC, 4,5 miljoen meer dan een jaar geleden.

Advertentie

Ethereum daalt ook met 7,2%

Ethereum (ETH) correleert na de merge weer sterk met bitcoin en zakt ook met 7,2% in de afgelopen 24 uur. ETH dipte vanochtend al tweemaal naar $1.270 en ziet er niet bepaald stabiel uit. Toch was ETH in de afgelopen 24 uur voor het eerst sinds de merge daadwerkelijk deflationair, meldt Ultra Sound Money, en dat is wellicht een bullish teken voor de lange termijn.

Ethereum heeft ‘mentaliteitsverandering’ nodig, aldus oprichter
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

XRP staat 12% in de min

Ripple (XRP) ontkoppelde vorige week enigszins van de rest van de markt en kon toen even fors stijgen. Echter corrigeert XRP nu dan ook het sterkst onder de grootste crypto. XRP tikte vanochtend al tweemaal $0,42 aan en lijkt deze support op het moment van schrijven weer te testen. Daarmee staat XRP maar liefst 12% in het rood.

Fidelity wijzigt ethereum ETF aanvraag, wil nu passief inkomen bieden
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto top 100 hardste dalers en stijgers

Ook de rest van de top 100 ziet er over het algemeen somber uit vandaag. Chiliz (CHZ) corrigeert ook flink en staat samen met defichain (DFI) 9% in de min. Lido (LDO) en neo (NEO) zakken al met 10%. Cosmos (ATOM), zcash (ZEC) en terra luna classic (LUNC) dalen zelfs met 11%. Evomos (EVMOS) is echter de grootste verliezer en staat bijna 18% in de min vandaag.

Toch hebben we een enkele uitzondering in de top 100. Quant (QNT) kon namelijk in de afgelopen 24 uur met maar liefst 10% stijgen. Het lukte de koers afgelopen nacht en vanochtend nog niet om $140 te breken. QNT komt momenteel rond $135 uit.

Crypto ontbijt: BlackRock fonds is beste ETF ooit, AI nieuws & meer
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie