Kevin Schijven Kevin Schijven
07/01/2021 19:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/01/2021 19:44

Brave Browser krijgt een steuntje in de rug van YouTube-ster met 50 miljoen abonnees

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Brave Browser krijgt een steuntje in de rug van YouTube-ster met 50 miljoen abonnees

Jimmy Donaldson, een populaire YouTuber beter bekend als ‘Mr Beast,’ keert terug naar de wereld van bitcoin (BTC) en cryptocurrencies. Donaldson is nu een zogeheten ‘verified Brave browser publisher:’


Dat betekent dat zijn toeschouwers voortaan hem kunnen tippen met Basic Attention Tokens (BAT), de native token van de Brave internetbrowser. De YouTuber heeft maar liefst 50 miljoen subscribers, of abonnees. Dus dat kan dat een enorme groep mensen blootstellen aan de crypto-sector.
Brave is een op privacy gerichte webbrowser dat gebruik maakt van blockchain-technologie. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om met BAT uitbetaald te worden door advertenties te bekijken. Brave heeft inmiddels meer dan 20 miljoen actieve maandelijkse gebruikers en bijna een miljoen van deze ‘verified publishers.’
Toch was Brave vorig jaar het onderwerp van een controverse toen ontdekt werd dat de browser automatisch weblinks aanvult met referral links, ook bekend als affiliate marketing. Hierdoor werd Bold browser tot leven geroepen, een aparte versie van Brave, maar dan zonder token of ads.
Naar verluidt heeft Mr Beast in het verleden veel verdient aan cryptocurrency investeringen. Hij had vroeger meerdere video’s over crypto op zijn YouTubekanaal staan, maar deze zijn inmiddels allemaal verwijderd.
De prijs van BAT steeg vandaag met bijna 10% omhoog, maar dat komt hoogstwaarschijnlijk doordat de gehele crypto-markt vandaag groen kleurt. Bitcoin bereikte vanochtend wederom een nieuwe all-time high (ATH) rond een gemiddelde van $37.800.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie