Timo Bult Timo Bult
07/01/2021 08:24 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/01/2021 08:24

Bitcoin (BTC) vestigt weer een nieuwe ATH, cryptomarkt bereikt de biljoen dollar!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) vestigt weer een nieuwe ATH, cryptomarkt bereikt de biljoen dollar

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Een nieuwe dag en weer een nieuwe all-time high (ATH)! Het begint bijna dagelijkse kost te worden dat bitcoin (BTC) een nieuwe hoogtepunt bereikt. Vanochtend vroeg was het weer raak nadat de bitcoin koers weer een mooie rally neer kon zetten. De altcoins deze weer mee met dit keer een opvallende stijger.

Bitcoin (BTC) bereikt ATH boven $37.000

Gisteren kwam bitcoin opnieuw bij de $34.500 aan maar kon hier toen niet direct doorheen breken. De koers bleef urenlang vlakbij dit prijsniveau waarbij de lows wel steeds iets hoger werden. Daarnaast had de chaos in de Verenigde Staten met de bestorming van het Capitol wellicht ook enig effect in de vorm van een klein dipje.
Maar dat weerhield de bulls er niet van om gisteravond rond 21:00 alsnog door te drukken. De BTC prijs brak uit en het gevolg was een stijging van dik 10% naar een nieuwe ATH van $37.823 op cryptocurrency exchange Coinbase! Sindsdien is de koers iets teruggezakt terwijl het handelsvolume tevens zakt. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $37.050 op Coinbase.
Met weer een nieuwe ATH en nog steeds geen grote correctie, kan het kloppen wat de bekende econoom Alex Krüger op Twitter schrijft?

“Bitcoin zal waarschijnlijk nooit meer onder de 20K handelen. De omvang van marktcorrecties zou sterk moeten afnemen naarmate de institutionele acceptatie toeneemt.”

Ripple (XRP) onverwacht in de lift, cryptomarkt bereikt belangrijke mijlpaal

Het is ook weer een groene dag bij de altcoins. Ethereum (ETH) kan 3,3% in waarde stijgen en bevindt zich hiermee nog altijd comfortabel boven de $1.000. ETH is nu $1.194 waard. Achter ETH vinden we vervolgens een opvallende stijger.
Ripple (XRP), dat al langere tijd geteisterd wordt door de rechtszaak tegen het achterliggende bedrijf, staat namelijk 31% in de plus! Crypto Insiders Members surfen deze golf mooi mee, zij ontvingen namelijk gisteren een trading signal voor XRP. Lees hier meer over onze Members-omgeving.
Naast XRP zijn er nog een aantal grote stijgers zoals cardano (ADA) dat 24,5% in het groen staan ten opzichte van 24 uur geleden. Ten opzichte van 7 dagen geleden staat ADA 85% in de plus. En dan is daar natuurlijk nog stellar (XLM) dat in 24 uur tijd 55% in waarde steeg en in 7 dagen tijd maar liefst 182%!
Ten slotte kijken we naar de totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt. Die heeft dankzij de stijgingen bij zowel bitcoin als de altcoins een hele belangrijke mijlpaal bereikt. Alle cryptocurrencies bij elkaar zijn nu namelijk 1 biljoen dollar waard. Nooit eerder was de cryptomarkt zo groot!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie