Bitcoin (BTC) vestigt weer een nieuwe ATH, cryptomarkt bereikt de biljoen dollar!

Een nieuwe dag en weer een nieuwe all-time high (ATH)! Het begint bijna dagelijkse kost te worden dat bitcoin (BTC) een nieuwe hoogtepunt bereikt. Vanochtend vroeg was het weer raak nadat de bitcoin koers weer een mooie rally neer kon zetten. De altcoins deze weer mee met dit keer een opvallende stijger.

Bitcoin (BTC) bereikt ATH boven $37.000

Gisteren kwam bitcoin opnieuw bij de $34.500 aan maar kon hier toen niet direct doorheen breken. De koers bleef urenlang vlakbij dit prijsniveau waarbij de lows wel steeds iets hoger werden. Daarnaast had de chaos in de Verenigde Staten met de bestorming van het Capitol wellicht ook enig effect in de vorm van een klein dipje.

Maar dat weerhield de bulls er niet van om gisteravond rond 21:00 alsnog door te drukken. De BTC prijs brak uit en het gevolg was een stijging van dik 10% naar een nieuwe ATH van $37.823 op cryptocurrency exchange Coinbase! Sindsdien is de koers iets teruggezakt terwijl het handelsvolume tevens zakt. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $37.050 op Coinbase.

Met weer een nieuwe ATH en nog steeds geen grote correctie, kan het kloppen wat de bekende econoom Alex Krüger op Twitter schrijft?

“Bitcoin zal waarschijnlijk nooit meer onder de 20K handelen. De omvang van marktcorrecties zou sterk moeten afnemen naarmate de institutionele acceptatie toeneemt.”

Ripple (XRP) onverwacht in de lift, cryptomarkt bereikt belangrijke mijlpaal

Het is ook weer een groene dag bij de altcoins. Ethereum (ETH) kan 3,3% in waarde stijgen en bevindt zich hiermee nog altijd comfortabel boven de $1.000. ETH is nu $1.194 waard. Achter ETH vinden we vervolgens een opvallende stijger.

Ripple (XRP), dat al langere tijd geteisterd wordt door de rechtszaak tegen het achterliggende bedrijf, staat namelijk 31% in de plus! Crypto Insiders Members surfen deze golf mooi mee, zij ontvingen namelijk gisteren een trading signal voor XRP. Lees hier meer over onze Members-omgeving.

Naast XRP zijn er nog een aantal grote stijgers zoals cardano (ADA) dat 24,5% in het groen staan ten opzichte van 24 uur geleden. Ten opzichte van 7 dagen geleden staat ADA 85% in de plus. En dan is daar natuurlijk nog stellar (XLM) dat in 24 uur tijd 55% in waarde steeg en in 7 dagen tijd maar liefst 182%!

Ten slotte kijken we naar de totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt. Die heeft dankzij de stijgingen bij zowel bitcoin als de altcoins een hele belangrijke mijlpaal bereikt. Alle cryptocurrencies bij elkaar zijn nu namelijk 1 biljoen dollar waard. Nooit eerder was de cryptomarkt zo groot!

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€29.954,70 Kopen
1
Bitcoinmeester
€30.210,10 Kopen
2
Litebit
€30.267,70 Kopen
3
SATOS
€30.488,10 Kopen
Meer nieuws

Polkadot (DOT) 100% in de plus, EOS (EOS) oprichter stapt op en meer nieuws van deze week

De week zit er alweer op! Er is veel gebeurd, van een hevige correctie van de koersen tot een nieuwe binnenkomer in de top...

Wie googlet er in Nederland naar Bitcoin en met welk doel?

Bitcoin is hot en de statistieken wijzen dat uit. Toegegeven, de hype is nog niet zo groot als tijdens het eind van 2017, maar...

Cardano (ADA) oprichter ziet Afrika als belangrijke regio voor groei DeFi markt op Cardano

Cardano (ADA) is een van de grootste crypto-projecten op de markt. Het project moet uiteindelijk de concurrentie aangaan met Ethereum (ETH) dat op dit...

Polkadot (DOT) en cardano (ADA) stijgen hard terwijl bitcoin (BTC) consolideert; altcoin seizoen gestart?

Terwijl de prijs van bitcoin (BTC) verder consolideert, waren het de afgelopen 24 uur de altcoins die enorm konden stijgen. Het is weer polkadot...

Bitcoin (BTC) is het enige waar grote investeerders interesse in hebben, volgens NYDIG CEO

Steeds meer institutionele beleggers en bedrijven betreden de cryptocurrency markt. Maar in welke cryptocurrencies zijn deze investeerders geïnteresseerd? Volgens Robert Gutmann, CEO van NYDIG,...

De toekomst van de iGamingbranche en cryptocurrency

In 1972 werd de Magnavox Odyssey voor het eerst geproduceerd, een relatief eenvoudige spelcomputer voor thuis, waar je zelfs tegenwoordig mee het online casino...