Timo Bult Timo Bult
03/04/2021 11:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/04/2021 11:07

Cardano (ADA) gaat samenwerken met Orion Protocol (ORN), wat gaan ze doen?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano (ADA) gaat samenwerken met Orion Protocol (ORN), wat gaan ze doen

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Cardano (ADA) en Orion Protocol (ORN) gaan de samenwerking aan! Dat kondigt Orion Protocol recentelijk aan in een blogartikel. De samenwerking heeft onder andere als doel om de Decentralized Finance (DeFi) en Non-fungible token (NFT) sector efficiënter te maken.

Orion Protocol noemt zichzelf een “gedecentraliseerde toegangsweg naar de volledige digitale activa markt” dat “liquiditeit over gedecentraliseerde en gecentraliseerde cryptobeurzen en swapplatforms in één gedecentraliseerd platform samenvoegt.” Het is ingewikkelde materie, maar het is voornamelijk interessant voor de DeFi-markt, een explosief groeiende financiële sector binnen de crypto-industrie.

Dit is dan ook een van de onderwerpen waar deze samenwerking zich op zal focussen. In de aankondiging schrijft Orion Protocol:

“Orion Protocol is er trots op de eerste liquiditeitsaggregator te worden die voortbouwt op de baanbrekende infrastructuur van Cardano en samenwerkt om de schaalbaarheid en duurzaamheid van de DeFi- en NFT-ruimtes te waarborgen. Cardano’s meerlaagse protocol voert geavanceerde functies uit en heeft als basis een settlement-laag die elegant is gekoppeld aan een controlelaag. De settlement-laag zal een rekeneenheid hebben, terwijl de controlelaag smart contracten zal uitvoeren. De controlelaag zal worden geprogrammeerd om identiteit te herkennen, compliance te ondersteunen en bijvoorbeeld blacklisting mogelijk te maken.”

Cardano is overigens niet de enige blockchain waarop Orion Protocol bouwt. Het project noemt zichzelf “chain agnostisch” en werkt dan ook samen met andere blockchain-netwerken als Avalanche, Elrond en Binance Smart Chain.

De afgelopen weken zagen we flink wat cardano nieuws voorbij komen. Zo is de officiële Daedalus wallet na een update nu een “multi-asset wallet.” Daarnaast is het netwerk nu volledig gedecentraliseerd, wat een belangrijke mijlpaal betekent voor het project.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie