Timo Bult Timo Bult
31/03/2021 08:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/03/2021 08:22

Cardano (ADA) Daedalus wallet officieel een multi-asset wallet na update

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Cardano (ADA) Daedalus wallet officieel een multi-asset wallet na update

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

De Daedalus wallet van Cardano (ADA) is nu officieel een multi-asset wallet! Dit betekent dat gebruikers nu meerdere soorten op Cardano gebouwde cryptocurrencies kunnen bewaren in de wallet. Dit maakt Input Output HK, de ontwikkelaar van Cardano, bekend in een tweet.

Sinds de Mary hard fork die op 1 maart werd geactiveerd, is Cardano een multi-asset blockchain. Ontwikkelaars kunnen sindsdien eigen cryptocurrencies aanmaken zoals dit bijvoorbeeld ook kan op Ethereum (ETH) met de ERC-20 standaard. De Daedalus wallet ondersteunde het versturen en ontvangen van deze native tokens op dat moment echter nog niet.

In de nieuwe Daedalus 4.0.3 kan dit nu wel. In een tweet maakt IOHK bekend:

“Vers van de pers: Daedalus 4.0.3 biedt ondersteuning voor native tokens, waardoor #Daedalus een multi-asset wallet is waarmee gebruikers native tokens kunnen verzenden en ontvangen”

Daarnaast toont de wallet nu ook een countdown tot de “herald volledig gedecentraliseerde block productie.” Dit is het moment waarop Cardano volledig gedecentraliseerd zal zijn. De verwachting is dat dit later vandaag zal plaatsvinden. In dit artikel lees je meer over wat dit precies inhoudt.

Het bedrijf benadrukt in een latere tweet dat Daedalus enkel een wallet is voor Linux, Windows en Mac. Het is daarbij belangrijk de wallet altijd te downloaden van de officiële website.

Cardano maakt de laatste tijd grote stappen maar het netwerk is nog altijd niet volledig operationeel. Zo zijn smart contracts nog niet geactiveerd. Onlangs maakten de ontwikkelaars bekend wanneer verwacht wordt dat het netwerk zijn grote update door zal maken.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie