Timo Bult Timo Bult
17/02/2021 19:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/02/2021 19:18

Cardano (ADA) Mary update wordt geactiveerd op 1 maart, wat houdt dit in?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano (ADA) Mary update wordt geactiveerd op 1 maart, wat houdt dit in

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Cardano (ADA) zal op 1 maart een belangrijke hard fork doormaken. De Mary hard fork maakt het voor ontwikkelaars en gebruikers mogelijk om eigen cryptocurrencies op het Cardano-netwerk te lanceren. Dit lijkt op de ERC-20 tokenstandaard van Ethereum (ETH). Het is een belangrijke stap in de richting van de volledige lancering van Cardano.
Een hard fork is een manier om een blockchain-netwerk te updaten. Het netwerk splitst dan eigenlijk in tweeën waarbij een van de twee chains doorgaat op basis van de geüpdatete blockchain versie. Mary omvat een update die multi-assets mogelijk maakt. Niet langer zal ADA de enige crypto op het Cardano-netwerk zijn, ook andere cryptocurrencies kunnen dan op het netwerk gelanceerd worden.
De trigger voor het zogenaamde Hard Fork Combinator (HFC) event zal naar verwachting op 24 februari worden geactiveerd. Vanwege de duur van een epoch, de duur van een periode op het netwerk, zal Mary uiteindelijk op 1 maart actief worden.
De update is een maand lang getest op het testnet en is nu dus klaar voor een mainnet-lancering. “Het ziet er goed uit. De exchanges zijn blij. We hebben een enorme QA-set gedaan, dus het lijkt erop dat het volgens schema van start gaat,” aldus Cardano-oprichter Charles Hoskinson in een video-update.
Smart contracts zullen na deze update echter nog niet actief zijn. Smart contracts zullen Cardano volledig operationeel maken. De crypto-gemeenschap kijkt dan ook met smacht uit naar de update die smart contracts zal activeren. Dit zal naar verwachting ergens in de komende maanden plaats gaan vinden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie