Timo Bult Timo Bult
31/10/2020 10:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/10/2020 10:35

Cardano (ADA) smart contracts bijna hier, zo wil het project de concurrentie met Ethereum (ETH) aangaan

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano (ADA) smart contracts bijna hier, zo wil het project de concurrentie met Ethereum (ETH) aangaan

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Cardano (ADA) is een van de projecten die al lange tijd in ontwikkeling is. Het project moet de concurrentie aangaan met Ethereum (ETH), maar erg dichtbij lijkt Cardano nog niet te kunnen komen. Dit heeft alles te maken met de fase waarin het project zich bevindt.
Cardano is namelijk nog steeds volop in ontwikkeling. Met de lancering van de Shelley-update eind juli werd de eerste grote stap gezet. Toen werd staking mogelijk, het vastzetten van ADA met als doel het beveiligen van het netwerk en het genereren van een passief inkomen. Maar nog altijd zijn smart contracts nog niet te vinden op het platform, iets wat toch echt noodzakelijk is om concurrentie aan te kunnen gaan met de thuishaven van de meeste Decentralized Finance (DeFi) projecten; Ethereum.
De Cardano community wacht met smacht op de Goguen-update. Deze update zal het namelijk mogelijk maken om smart contracts op het netwerk te ontwikkelen. Eerder gaf de CEO van Input Output Hong Kong (IOHK), Charles Hoskinson, al aan dat de update niet in een keer wordt uitgevoerd. Dat zal in stapjes gebeuren. In een recente livestream werd echter de roadmap onthult en daarop is te zien dat de eerste stap van deze update ongeveer in maart 2021 plaats moet gaan vinden.

Projecten bij Ethereum weglokken

Goguen zal het voor ontwikkelaars zeer makkelijk maken om code te schrijven, dankzij de programmeertaal Plutus. Wat nog aantrekkelijker is voor ontwikkelaars is het feit dat de smart contracts in verschillende talen geschreven kunnen gaan worden. De smart contracts van Ethereum kunnen enkel in de Solidty programmeertaal geschreven worden, wat dus een drempel vormt voor programmeurs die hier geen ervaring mee hebben.
Nog een manier om projecten bij Ethereum weg te lokken is de ERC-20 converter. Hiermee kunnen projecten zeer gemakkelijk hun tokens op het Ethereum-netwerk omzetten om zo de verhuizing naar Cardano een eitje te maken. Het lijkt er dus op dat we in 2021 wat verschuivingen kunnen gaan zien. In elk geval zal Cardano eindelijk kunnen gaan doen waarvoor het bedoeld is!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie