Cardano (ADA) smart contracts bijna hier, zo wil het project de concurrentie met Ethereum (ETH) aangaan

Cardano (ADA) is een van de projecten die al lange tijd in ontwikkeling is. Het project moet de concurrentie aangaan met Ethereum (ETH), maar erg dichtbij lijkt Cardano nog niet te kunnen komen. Dit heeft alles te maken met de fase waarin het project zich bevindt.

- Advertentie -

Cardano is namelijk nog steeds volop in ontwikkeling. Met de lancering van de Shelley-update eind juli werd de eerste grote stap gezet. Toen werd staking mogelijk, het vastzetten van ADA met als doel het beveiligen van het netwerk en het genereren van een passief inkomen. Maar nog altijd zijn smart contracts nog niet te vinden op het platform, iets wat toch echt noodzakelijk is om concurrentie aan te kunnen gaan met de thuishaven van de meeste Decentralized Finance (DeFi) projecten; Ethereum.

De Cardano community wacht met smacht op de Goguen-update. Deze update zal het namelijk mogelijk maken om smart contracts op het netwerk te ontwikkelen. Eerder gaf de CEO van Input Output Hong Kong (IOHK), Charles Hoskinson, al aan dat de update niet in een keer wordt uitgevoerd. Dat zal in stapjes gebeuren. In een recente livestream werd echter de roadmap onthult en daarop is te zien dat de eerste stap van deze update ongeveer in maart 2021 plaats moet gaan vinden.

Projecten bij Ethereum weglokken

Goguen zal het voor ontwikkelaars zeer makkelijk maken om code te schrijven, dankzij de programmeertaal Plutus. Wat nog aantrekkelijker is voor ontwikkelaars is het feit dat de smart contracts in verschillende talen geschreven kunnen gaan worden. De smart contracts van Ethereum kunnen enkel in de Solidty programmeertaal geschreven worden, wat dus een drempel vormt voor programmeurs die hier geen ervaring mee hebben.

Nog een manier om projecten bij Ethereum weg te lokken is de ERC-20 converter. Hiermee kunnen projecten zeer gemakkelijk hun tokens op het Ethereum-netwerk omzetten om zo de verhuizing naar Cardano een eitje te maken. Het lijkt er dus op dat we in 2021 wat verschuivingen kunnen gaan zien. In elk geval zal Cardano eindelijk kunnen gaan doen waarvoor het bedoeld is!

- Advertentie -
Ad
SATOS
Reviewed
€16.044,60 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€15.761,30 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€15.797,90 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.858,40 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€15.870,70 Kopen
Laatste nieuws

Bitcoin (BTC) handel en cryptocurrency mining wellicht binnenkort legaal in Pakistan

0
Pakistan gaat wellicht binnenkort cryptocurrencies als bitcoin (BTC) alsmede crypto-mining legaliseren. Een wetsvoorstel hiervoor is al unaniem aangenomen in een van de vier provincies...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin even in niemandsland? Deze altcoin hou ik in de gaten!

Een paar maanden geleden leek de $20.000 heel ver weg. Na de all time high van vorige week vrijdag was het deze week weer...