Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Cardano (ADA) ziet steeds meer stakers, ruim 10 miljard ADA vastgezet

Cardano (ADA) staking wordt steeds populairder. Op dit moment is namelijk 33,1% van de totale ADA voorraad vastgezet voor dit doeleinde. Dit blijkt uit data van adapools.org, dat de situatie omtrent het Cardano-netwerk bijhoudt.

Sinds de meest recente update van het Cardano-netwerk, Shelley genaamd, kunnen gebruikers hun ADA staken. Dit houdt in dat zij de crypto kunnen vastzetten zodat zij als validator aan de slag kunnen. Als validator mogen zij transacties goed- of afkeuren waarvoor zij een beloning ontvangen.

- Advertentie -

Het staken van ADA kan op twee manieren. Zo kunnen gebruikers hun eigen stake pool oprichten of meedoen aan een pool van een andere gebruiker. De eerste manier is enigszins ingewikkeld en vergt wat technische vaardigheden. De beloningen verschillen daarnaast per manier waarbij de beloningen voor het opzetten van je eigen pool hoger liggen.

Begin augustus was al op Crypto Insiders te lezen dat het aantal stakers flink was toegenomen. Aan dit opwaartse momentum is de afgelopen weken niets veranderd. Op dit moment zijn er 892 pools actief. Dit is een toename van 84% sinds de lancering van Shelley. Het doel is uiteindelijk om de 1.000 stake pools te bereiken om zo voldoende decentralisatie van het netwerk te realiseren.

Ruim 23.681 gebruikers hebben op dit moment hun ADA gestaked. Samen staken zij 10,3 miljard ADA, wat 33,1% van de huidige voorraad is. Met het toenemende aantal stake pools en validators lijkt het er dus op dat het momentum van cardano staking aan het toenemen is!

Staking, dat een belangrijk onderdeel is van het proof-of-stake (PoS) protocol, lijkt de nieuwe standaard te gaan worden voor blockchain-netwerken die smart contracts huisvesten. Ook Ethereum (ETH) zal het PoS-protocol gaan implementeren in zijn aankomende Ethereum 2.0 update.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.227,71 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.227,71 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...