Kopieer de acties van onze analisten 30 dagen gratis

Cardano (ADA) voert na vijf jaar grootste update in zijn geschiedenis door en introduceert staking

De langverwachte “Shelley” hard fork voor het Cardano (ADA) netwerk is live. Het heeft vijf jaar geduurd, maar eindelijk is het zover. Het is de grootste update voor het netwerk tot dusver.

- Advertentie -

Met deze update maakt het netwerk de overstap van het gecentraliseerde “Byron” mainnet naar het gedecentraliseerde mainnet van “Shelley.” Daarnaast introduceert Shelley de mogelijkheid voor gebruikers om hun ADA te vergrendelen en beloningen te verdienen, wat staking genoemd wordt.

Cardano maakt nu gebruik van het “Ouroboros” consensus algoritme voor het Proof-of-Stake (PoS) protocol. Ook moet Shelley de beveiliging van het netwerk verbeteren. Het is de volgende stap in de routekaart van de ontwikkeling van Cardano, hierna volgen nog “Goguen” en “Voltaire.”

Het is een monumentale prestatie, maar dit betekent niet dat we stil zullen staan. We kijken uit naar de voltooiing van de Voltaire- en Goguen-fasen van de Cardano-roadmap, waarin robuuste bestuursregelingen en functionaliteit omtrent smart contracts zullen worden ingebouwd dit jaar.

Naar verluidt zijn er geen onverwachtse problemen tijdens de hard fork opgedoken. De stresstest is onlangs succesvol verlopen. Charles Hoskins, CEO van Input Out Hong Kong (IOHK), het bedrijf achter Cardano, verwacht dat het netwerk enorm zal groeien:

Ik voorspel dat rond deze tijd volgend jaar honderden activa draaien op Cardano, duizenden dApps, heel veel interessante projecten en veel uniek nuttigheden en functionaliteiten. 2021 gaat zo leuk worden om Cardano te zien groeien en evolueren. De community staat klaar om te innoveren.

Ondanks het nieuws is er vandaag geen stijging in de koers van ADA te zien, maar veel altcoins kleuren op het moment van schrijven rood. Toch staat de ADA-koers meer dan 500% procent in de plus sinds de uitbraak van coronavirus medio maart. Het ligt echter alsnog ver onder de all-time high­ (ATH) die het in januari 2018 bereikte.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.245,06 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.310,70 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.315,83 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.320,02 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.364,90 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.364,90 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.245,06 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.310,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.315,83 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.320,02 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...