Kevin Schijven Kevin Schijven
30/07/2020 18:49 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/07/2020 18:49

Cardano (ADA) voert na vijf jaar grootste update in zijn geschiedenis door en introduceert staking

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano (ADA) Shelley hard fork is na vijf jaar eindelijk live en introduceert staking

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

De langverwachte “Shelley” hard fork voor het Cardano (ADA) netwerk is live. Het heeft vijf jaar geduurd, maar eindelijk is het zover. Het is de grootste update voor het netwerk tot dusver.


Met deze update maakt het netwerk de overstap van het gecentraliseerde “Byron” mainnet naar het gedecentraliseerde mainnet van “Shelley.” Daarnaast introduceert Shelley de mogelijkheid voor gebruikers om hun ADA te vergrendelen en beloningen te verdienen, wat staking genoemd wordt.
Cardano maakt nu gebruik van het “Ouroboros” consensus algoritme voor het Proof-of-Stake (PoS) protocol. Ook moet Shelley de beveiliging van het netwerk verbeteren. Het is de volgende stap in de routekaart van de ontwikkeling van Cardano, hierna volgen nog “Goguen” en “Voltaire.”

Het is een monumentale prestatie, maar dit betekent niet dat we stil zullen staan. We kijken uit naar de voltooiing van de Voltaire- en Goguen-fasen van de Cardano-roadmap, waarin robuuste bestuursregelingen en functionaliteit omtrent smart contracts zullen worden ingebouwd dit jaar.

Naar verluidt zijn er geen onverwachtse problemen tijdens de hard fork opgedoken. De stresstest is onlangs succesvol verlopen. Charles Hoskins, CEO van Input Out Hong Kong (IOHK), het bedrijf achter Cardano, verwacht dat het netwerk enorm zal groeien:

Ik voorspel dat rond deze tijd volgend jaar honderden activa draaien op Cardano, duizenden dApps, heel veel interessante projecten en veel uniek nuttigheden en functionaliteiten. 2021 gaat zo leuk worden om Cardano te zien groeien en evolueren. De community staat klaar om te innoveren.

Ondanks het nieuws is er vandaag geen stijging in de koers van ADA te zien, maar veel altcoins kleuren op het moment van schrijven rood. Toch staat de ADA-koers meer dan 500% procent in de plus sinds de uitbraak van coronavirus medio maart. Het ligt echter alsnog ver onder de all-time high­ (ATH) die het in januari 2018 bereikte.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie