Kevin Schijven Kevin Schijven
07/06/2023 10:21 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/06/2023 10:21

Cardano blijft dalen, maar Pepe en Luna stijgen als raketten

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Marktupdate: Bitcoin dipt weer onder $26.000, deze crypto stijgt 20%

Foto: Chinnapong/Shutterstock

De crypto markt herstelt enigszins van de klap die de Amerikaanse Securities and Exchange Commission deze week uitdeelde. Een groot aantal koersen maken een flinke stuiter en we hebben zelfs een paar munten die sterk uitbreken.

Dit geldt echter niet voor de gehele markt. Meerdere altcoins, ook in de top 10, herstellen lang niet zo sterk of dalen zelfs nog dieper. Welke coins dit zijn, lijkt afhankelijk te zijn of ze benoemd werden door de SEC als mogelijke effecten in de aanklacht tegen Binance en Coinbase. De totale marktkapitalisatie van crypto stijgt desondanks met 1,6% naar $1,155 biljoen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers verliest weer grip op $27.000

Bitcoin (BTC) maakte gisteren een flinke stuiter. Het was zelfs een van de sterkste stuiters op de markt. Bitcoin heeft vanochtend echter moeite om stand te houden boven de $27.000 en zakt momenteel naar $26.500. Toch staat BTC daarmee alsnog 3% in de plus vandaag.

Advertentie

Ethereum terug naar $1.850

Ethereum (ETH) volgde gisteren bitcoin mee, maar steeg al iets minder hard. Vanochtend hield ETH daarentegen juist weer sterker stand, maar lijkt op het moment van schrijven toch ook grip te verliezen en zakt iets. Met $1.850 staat ETH momenteel 1,7% in de plus.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Cardano hardste daler uit crypto top 10 en top 100

Solana (SOL) heeft het al een stukje zwaarder en zakt momenteel mogelijk door de $20 en staat 1,5% in de min. Binance coin (BNB) kreeg deze week een harde klap en zakt momenteel naar $272 waarmee koers 2,7% in de min staat. Tron (TRX) maakte vanochtend een duik naar $0,077 waardoor koers al 2,8% in de min staat.

Polygon (MATIC) heeft het extra zwaar, zakte deze week al flink en staat vandaag maar liefst 4,2% in de min. Momenteel dipt MATIC wederom onder $0,8. Toch is het Cardano (ADA) die het hardst daalt vandaag, en zelfs van de gehele top 100. De ADA koers dipt momenteel onder de $0,34 en staat daarmee 4,7% in de min vandaag. Al deze munten werden benoemd als effect in de SEC aanklacht.

Worldcoin onthult nieuw Ethereum netwerk voor ‘echte mensen’
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

XRP weer sterkste stijger top 10 altcoins

Toch kleuren niet alle koersen rood in de top 10. Zo stijgt litecoin (LTC) met 1,5% naar $89. Memecoins lijken weer even in de smaak en dogecoin (DOGE) stijgt met 1,9% naar $0,68. Ripple (XRP) is wederom de sterkste stijger onder de top 10 altcoins. Het lijkt XRP echter niet te lukken om grip te vinden op de $0,53, maar de koers staat alsnog 2,5% in de plus vandaag. De SEC bestempelde XRP al in 2020 als effect, maar de rechtszaak hieromtrent loopt nog steeds.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

LUNC, PEPE en vooral STX stijgen als raketten

Dan hebben we tot slot nog een paar groene uitzonderingen in de top 100. Zo bereikte terra luna classic (LUNC) gisterenavond de $0,0001. Daar dipt LUNC nu weer onder, maar de koers staat alsnog ruim 9,5% in de plus vandaag. Pepe (PEPE) tikte $0,00000125 aan, maar zakt momenteel naar $0,00000111. Desondanks staat PEPE hiermee 10% in de plus.

Tot slot hebben we nog de grote winnaar van de dag: stacks (STX), het layer-2 protocol voor Bitcoin. De STX koers bleef gestaag doorstijgen in de afgelopen 24 uur en komt vanochtend rond $0,645 uit. Daarmee staat STX vandaag maar liefst 18% in de plus.

Wat gaan de bitcoin en altcoin koersen doen? BTC en ETH analyse
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie