Roy van Krieken Roy van Krieken
19/07/2022 18:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/07/2022 18:09

Celsius advocaat: De crypto van onze gebruikers zijn ons eigendom

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Celsius advocaat: De crypto van onze gebruikers zijn ons eigendom

Foto: mundissima / Shutterstock.com

Onlangs ging het crypto-leendbedrijf Celsius failliet nadat zij financieel diep in de problemen kwamen. Voordat zij failliet gingen zetten Celsius het opnemen van cryptocurrencies door gebruikers al stop. Op dit moment staat er een paar miljard aan cryptocurrencies van gebruikers vast op het platform. Volgens een advocaat van Celsius kan het bedrijf echter doen en laten met deze cryptocurrencies wat het wil. De cryptocurrencies zijn volgens hem van Celsius.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Faillissement crypto-leendienst Celsius

Sinds Celsius het opnemen van geldmiddelen had stopgezet, vrezen gebruikers, niet geheel onterecht, voor hun zuurverdiende centen. Al eerder gingen de geruchten dat Celsius mogelijk niet verplicht zou zijn om aan klanten hun cryptocurrencies die zij op het platform hadden gestald terug te geven.

Een analist gaf vorige week nog aan dat hij verwacht dat Celsius niks terug zal gaan betalen. Dit dacht hij omdat Celsius het faillissement volgens een bepaalde constructie had aangevraagd waarbij de bescherming van investeerders geen rol speelt, het zogeheten Chapter 11 faillissement.

Advocaten van Celsius lijkt deze geruchten nu zo goed als te bevestigen. Tijdens de eerste hoorzitting over het faillissement stelden zij dat alle cryptocurrencies die gebruikers met Earn en Borrow accounts op Celsius plaatsten, het eigendom zijn van de crypto-leendienst. Volgens de advocaten staat dit heel duidelijk vermeld in de voorwaarden. 

Celsius Earn en Borrow gebruikers hebben een probleem

Het lijkt er op dit moment dus op dat Celsius gebruikers met dergelijke accounts kunnen fluiten naar hun geld. Dat is niets minder dan tragisch te noemen. In veel gevallen hadden gebruikers zelfs hun volledige spaargeld gestationeerd op het Celsius platform.

Ook een andere advocaat, David Silver, liet op Twitter weten dat Celsius gebruikers beter hun cryptocurrencies als verloren kunnen beschouwen. Technisch gezien behoren al deze cryptomunten gewoon toe aan Celsius. Het staat immers haarfijn uitgelegd in de voorwaarden, al zullen slachtoffers hier geen troost uit kunnen halen.

https://twitter.com/dcsilver/status/1549152782736887808

“Celsius zegt dat iedereen in het EARN programma geen crypto heeft die van hen is (dus stop met te denken dat het *jouw* crypto is). Celsius is de eigenaar van de crypto-activa. Het grootste deel van de activa in Celsius kwam binnen via het EARN programma en maakt deel uit van de nalatenschap.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie