Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Chainlink (LINK) gaat Wrapped Bitcoin helpen met beveiligen $1 miljard aan wBTC

Wrapped Bitcoin (wBTC) beheerder BitGo heeft Chainlink’s (LINK) Proof of Reserve-mechanisme overgenomen om de transparantie en controleerbaarheid van het tokenized asset voor DeFi-protocollen te vergroten. De wallet-provider kondigde de Chainlink-samenwerking op 1 oktober aan, wat betekent dat DeFi-applicaties nu definitief on-chain-bewijs kunnen ontvangen over hun wBTC als onderpand.

“Met bijna $1 miljard geconverteerd naar de Ethereum (ETH) blockchain in de vorm van Wrapped Bitcoin (WBTC), is het duidelijk dat de vraag naar cross-chain crypto-activa binnen DeFi zeer reëel is.”

Het mechanisme maakt het overbodig om te vertrouwen op handmatige off-chain processen zoals auditrapporten doordat de audits nu volledig geautomatiseerd zijn. Het stroomlijnt het proces op een betrouwbare en censuurbestendige manier, waardoor de tokenised versie van Bitcoin nog meer geloofwaardigheid en veiligheid krijgt.

- Advertentie -

Het Proof of Reserve-contract heeft toegang tot een gedecentraliseerde Chainlink-oracle om het saldo van wBTC wallets elke tien minuten te controleren, wat gelijk staat aan de gemiddelde tijd tussen BTC-blokken. In het geval dat er een discrepantie in relatie tot de ingestelde drempel wordt opgemerkt, zal de oracle de chain updaten met een verwijzing naar het nieuwe saldo.

Chainlink-nodes zullen continu het proces extern volgen en alleen de blockchain bijwerken wanneer gebeurtenissen de balans aanpassen, zoals het creëren of vernietigen van wBTC. Het geld van gebruikers kan nu ook worden beschermd door uitgebreide controles voordat een lening wordt uitgevoerd. Hierdoor zullen gebruikers meer vertrouwen krijgen in het activum en beter beschermd voelen.

Terwijl het digitale goud nog altijd als meest veilig wordt beschouwd, kent Ethereum, ondanks congestieproblemen die waarschijnlijk ook ETH 2.0 zullen teisteren, meer functionaliteiten, zoals het gehypte DeFi. Hierdoor is het tokeniseren van BTC ontzettend populair geworden en bereikte het aantal geconverteerde BTC recent een nieuw hoogtepunt, waarvan op het moment van schrijven 76% in wBTC zit.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.215,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.198,40 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.265,50 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.270,50 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.281,70 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.198,40 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.215,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.265,50 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.270,50 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.281,70 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...