Rico Engelbarts
27/09/2020 09:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/09/2020 09:55

Bitcoin (BTC) omgezet in ethereum (ETH) ERC-20 tokens bereikt nieuw hoogtepunt, maar waarom?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) omgezet in ethereum (ETH) ERC-20 tokens bereikt nieuw hoogtepunt, maar waarom?

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het aantal bitcoins (BTC) geconverteerd naar Ethereum (ETH) ERC-20 tokens heeft volgens de gegevens van Dune Analytics de $1,2 miljard aangeraakt. Dit betekent dat 0,5% van de volledige marktkapitalisatie van Bitcoin is overgeplaatst naar de Ethereum-blockchain, wat gelijk staat aan 3% van de marktkapitalisatie van Ethereum.
Een paar weken geleden hadden de BTC geconverteerde ERC-20 tokens nog maar een waarde van iets meer dan $500 miljoen. Het geconverteerde bedrag, dat sinds begin september minstens verdubbeld is, staat nu dus op zijn hoogtepunt, al lijkt het niet dat het hierbij wordt gelaten.

Waarom investeerders BTC converteren

De blockchain van BTC is niet compatibel met die van Ethereum en daardoor kan men niet gemakkelijk BTC omzetten naar Ethereum. Terwijl het digitale goud nog altijd als meest veilig wordt beschouwd, kent Ethereum, ondanks congestieproblemen die waarschijnlijk ook ETH 2.0 zal teisteren, meer functionaliteit, zoals het gehypte DeFi. Gelukkig zijn er verschillende protocollen ontwikkeld om synthetische, op Ethereum gebaseerde bitcoin te ontvangen die op ERC-20 werken.
wBTC is de meest populaire synthetische Bitcoin op Ethereum; het heeft 73,6% van het aanbod van de markt en kan nu ook gebruikt worden op Compound (COMP). renBTC heeft 18,4% en Huobi BTC, of ​​hBTC, heeft 4,2%.
Sommige coins, zoals wBTC, zijn custodial, waarbij bitcoin aan een bedrijf wordt gegeven en en in ruil daarvoor wBTC wordt uitgekeerd. Anderen, zoals het nieuwere tBTC, zijn non-custodial, waarbij bitcoin aan een protocol wordt gegeven en de codering de tBTC aanlevert, waarbij geen bedrijf te pas komt.
Zoals eerdergenoemd kunnen investeerders vervolgens hun ERC-20 tokens gebruiken op DeFi platforms. Dit is voornamelijk de reden waarom BTC wordt geconverteerd naar ERC-20. Cryptoleningen en yield farming zijn grotendeels niet beschikbaar voor bitcoin-houders.
De stijging in geconverteerde BTC is dus grotendeels te danken aan de opkomst van DeFi. Ondanks de grote belangstelling is er nog altijd veel risico, zo zijn er bijvoorbeeld nog altijd veel yield farmers die de codering waar ze mee werken niet kunnen lezen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie