Kevin Schijven Kevin Schijven
13/07/2020 19:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/07/2020 19:04

Wrapped Bitcoin (WBTC) kan nu worden gebruikt op Compound, het populaire leenprotocol op Ethereum

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Wrapped Bitcoin (WBTC) kan nu worden gebruikt op Compound, het populaire leenprotocol op Ethereum

Wrapped Bitcoin (WBTC) kan nu gebruikt worden als onderpand op Compound (COMP). Compound is een leen-protocol op Ethereum (ETH) en Wrapped Bitcoin is een op Ethereum gebaseerde token die 1:1 gekoppeld is aan de koers van bitcoin (BTC).


Compound is een relatief nieuwe decentralized finance (DeFi) applicatie op Ethereum en was de katalysator die zorgde voor de enorme stijging van de DeFi-markt die begon op 16 juni. Er zit inmiddels $2,28 miljard in DeFi vast met $700 miljoen in Compound.
De community van Compound stemde onlangs over het toevoegen van Wrapped Bitcoin op de applicatie. Compound Labs meldt op 12 juli dat ‘voorstel 016’ is aangenomen wat betekent dat het onderpand voor WBTC op Compound van 0% naar 40% wordt geheven.


Het voorstel is maar net aangenomen met 533.998 stemmen voor en 523.974 stemmen tegen. Dus maar 50,5% van alle stemmen was voor. Dat duidt wellicht aan dat een groot deel van de Compound community niet helemaal overtuigd is van WBTC. WBTC zou namelijk niet “trustless” (vertrouwensloos) zijn en wellicht te gecentraliseerd.
Voordelen die genoemd wordt in de discussie omtrent het voorstel zijn “diversificatie” van cryptocurrencies (momenteel voornamelijk alleen ether) als onderpand op Compound en “interoperabiliteit,” aangezien MakerDAO al Wrapped Bitcoin ondersteunt waardoor het makkelijker wordt tussen de twee te schakelen.
De DeFi-markt doet het momenteel erg goed en trekt de koersen van verschillende altcoins omhoog. Chainlink (LINK) staat vandaag 25% in de plus en is gestegen naar een nieuwe all-time high (ATH). Ook Cardano (ADA) stijgt hard de afgelopen tijd. Zelfs de marktdominantie van bitcoin neemt hierdoor de laatste tijd gestaag af. De koers van COMP staat echter als een van de weinigen vandaag in het rood met een daling van 3% naar $173.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie