Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Cardano (ADA) koers stijgt wederom hard, dit zijn enkele redenen waarom

De koers van cardano (ADA) blijft maar door stijgen. De prijs van ADA staat op het moment van schrijven op ongeveer $0,135, een stijging van 20% in de afgelopen 24 uur, van 85% in de afgelopen twee weken en van maar liefst 230% sinds het begin van 2020.

Cardano is nu de zesde grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie in de wereld, terwijl deze nog pas op de negende positie stond enkele dagen geleden. Dit zijn wellicht de factoren die tot deze sterke stijging hebben geleid:

Shelley update

- Advertentie -

Onlangs voerde het Cardano netwerk de “Shelley” update uit. Deze upgrade zal een paar weken duren en wordt voltooid op 29 juli middels een hard fork. Shelley moet het netwerk gedecentraliseerder en schaalbaarder maken en introduceert staking. Dat houdt in dat vanaf 18 augustus Cardano gebruikers hun ADA kunnen vastzetten om beloningen te verdienen.

Groeiende DeFi-markt

Een andere hard groeiende markt de afgelopen maand was die van decentralized finance (DeFi). Onlangs kwam naar buiten dat nu meer dan $2 miljard zit in DeFi-producten op Ethereum (ETH). Charles Hoskins, CEO van Input Out Hong Kong (IOHK), het bedrijf achter Cardano, meldt dat Cardano de race aan zal gaan omtrent DeFI met Ethereum en Cardano maakt de overstap naar een Proof-of-Stake (PoS) protcol nog voordat Ethereum dat doet.

Koers door weerstand

Ook is de koers van ADA eindelijk door een weerstand gebroken wat sinds einde zomer 2018 niet meer lukte. Elke keer als Cardano in de buurt kwam van $0,10, vloog de koers vervolgens weer onderuit. ADA doorbrak gisteren eindelijk dit niveau. Koers ligt echter nog wel ver onder de all-time high (ATH) van $1,25 die begin 2018 werd bereikt.

Actieve ontwikkeling

Cardano valt op door de vele ontwikkelingen die het netwerk ondergaat. De laatste tijd lijken veel projecten in de crypto-ruimte wat stil te komen liggen of gebeuren de meeste ontwikkelingen achter de schermen. Cardano heeft een routekaart gemaakt voor het publiek waarop nog een aantal grote stappen te zien zijn en mensen doet verheugen op wat de toekomst kan brengen.

Naast Cardano, stijgen ook Chainlink (LINK) en Dogecoin (DOGE) hard vandaag.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.170,60 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.170,60 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...