Kevin Schijven Kevin Schijven
02/07/2020 11:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/07/2020 11:05

Cardano (ADA) koers schiet meer dan 12% omhoog met “Shelley” update

De langverwachte “Shelley” update van het Cardano (ADA) netwerk is begonnen.


Cardano maakt eindelijk de overstap van de “Byron” fase naar de “Shelley” fase. De update zal enkele weken duren en de verwachting is dat het op 29 juli afgerond zal zijn. Het doel van de update is om het netwerk zowel gedecentraliseerder als schaalbaarder te maken en om staking te introduceren.
Input Output Hong Kong (IOHK), de ontwikkelaar van Cardano, heeft tevens een nieuwe versie van de “Daedalus” wallet uitgebracht. Cardano-bezitters kunnen inmiddels hun ADA overplaatsen naar de nieuwe wallet, waardoor ze klaar zullen zijn om mee te doen aan het staking-proces. Vanaf 18 augustus kunnen ze beloningen verdienen voor staking.
Het nieuws zorgt ervoor dat Cardano verreweg de grootste stijger is vandaag. Op het moment van schrijven staat de koers van ADA 12,25% in de plus met een prijs van ongeveer $0,0944, het hoogst sinds vorig jaar juni. De koers van ADA crashte, net als rest van crypto-markt, tijdens de uitbraak van het coronavirus medio maart en kwam toen op $0,025 uit. Cardano is momenteel de negende grootste cryptocurrency op de markt qua marktkapitalisatie, net onder de Binance Coin (BNB).
Shelley is de volgende stap in de routekaart van Cardano. De namen zijn afgeleid van bekende historische wetenschappers, kunstenaars en schrijvers. Mary Shelley was de auteur van “Frankenstein” (1818). Na Byron en Shelley volgen nog Goguen, Basho en Voltaire. Deze updates zullen onder andere de transactiesnelheden omhoog gooien en functies als smart contracts introduceren. Een testversie van Shelley ging eind 2019 live.
Tevens gaat IOHK de komende dagen een virtuele conferentie houden en het bedrijf heeft gisteren een nieuwe website gelanceerd voor Cardano:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie