Kopieer de acties van onze analisten 30 dagen gratis

Chainlink (LINK) boven de $6: dit is waarom de altcoin zo hard stijgt

Bitcoin (BTC) is voor velen de enige echte cryptocurrency, echter zijn er nog heel veel andere cryptocurrencies die interessante dingen doen. Zo is er het project Chainlink en zijn cryptocurrency LINK. De altcoin kon de afgelopen tijd flink stijgen en terwijl bitcoin weinig actie laat zien, bereikt LINK steeds nieuwe all-time highs (ATH).

LINK kon dit jaar meer dan 200 procent in waarde stijgen en staat op het moment van schrijven zelfs boven de $6. Maar waar komt deze enorme stijging van LINK eigenlijk vandaan? Vast en zeker speelt Fear Of Missing Out (FOMO) een rol in deze opwaartse beweging, maar analisten denken dat dit niet de enige reden is. Een van de drijvende factoren voor deze stijging is de opkomende Decentralized Finance, of DeFi, sector.

- Advertentie -

Zo stelt Simon Peters, crypto-marktanalist bij eToro, in een reactie aan Coindesk:

Het crypto-actief vertoont al enige tijd een bullish trend, waarbij Chainlink de juiste geluiden maakt door samen te werken met een aantal projecten op het gebied van decentralized finance (DeFi).

Vance Spencer, de mede-oprichter van Framework Ventures, dat een van de grootste houders van LINK is, laat in een reactie weten de stijging ook toe te schrijven aan de opkomende sector:

We schrijven deze prijsstijging op korte termijn toe aan het schaalbare gebruik van Chainlink in de DeFi-ruimte. De marktkapitalisatie voor DeFi-projecten is vervijfvoudigd in het afgelopen half jaar, en het grootste deel van het ecosysteem vertrouwt nu (of is van plan erop te vertrouwen) Chainlink voor het koppelen van slimme DeFi-contracten aan ketens aan off-chain datafeeds zoals grondstoffen en crypto prijsgegevens.

Dat de DeFi-sector nu veel gebruikmaakt van de oracles van Chainlink heeft te maken met het feit dat deze oracles op een gedecentraliseerde manier betrouwbare data van buiten de blockchain kunnen aanleveren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een situatie waarin twee personen een weddenschap aangaan omtrent een evenement waar twee uitkomsten mogelijk zijn. Een oracle kan in dit geval data aanleveren op basis waarvan duidelijk wordt welke persoon heeft gewonnen. Het smart contract kan vervolgens overgaan tot uitbetaling.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.156,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.192,06 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.223,92 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.258,08 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.277,37 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.277,37 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.156,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.192,06 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.223,92 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.258,08 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...