Kevin Schijven Kevin Schijven
25/09/2020 13:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/09/2020 13:14

Chainlink (LINK) koers stijgt weer even snel, ondanks deze bearish onthulling

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Chainlink (LINK) koers stijgt weer even snel, ondanks deze bearish onthulling

Foto: Piotr Swat/Shutterstock

De koers van chainlink (LINK) steeg enorm hard deze zomer. Begin juli lag de prijs nog onder de $5 en half augustus tikte deze bijna $20 aan, een all-time high (ATH) voor LINK en een stijging van maar liefst 300% in een maand.
Sindsdien is koers echter weer hard naar beneden gekelderd en de prijs kwam gisteren op ongeveer $7,5 uit. Na een maand lang te dalen, lijkt de koers nu eindelijk weer te gaan klimmen.
Gisterenavond steeg de waarde van LINK met bijna 40% naar $10,3. Toch lijkt Chainlink moeite te hebben om deze waarde vast te houden en op het moment van schrijven valt de prijs weer onder de $10.
Cryptocurrency website Trustnodes onthult dat de ontwikkelaars van Chainlink de afgelopen maanden miljoenen LINK tokens verkocht hebben. Regelmatig worden batches van 500,000 LINK tokens verkocht en dat nam de afgelopen maand, toen de prijs van LINK piekte, sterk toe.


Trustnodes meldt dat dit adres nog 26,5 miljoen LINK tokens bevat en dat er nog eens zes adressen zijn met 50 miljoen tokens op elk. Dat is samen ongeveer $2,5 miljard waard, of ongeveer 80% van de totale marktkapitalisatie van Chainlink. Trustnodes verwacht daarom dat deze verkoop nog een tijd doorgezet zal worden.
In gerelateerd nieuws kondigde Travala.com eergisteren aan dat men nu LINK kan gebruiken om hotels te boeken, wat wellicht mee heeft geholpen aan de stijging van de LINK koers.


Andere factoren die wellicht meetellen zijn een rebound van de bitcoin koers en een decentralized finance (DeFi) markt die weer over het algemeen groen kleurt voor het eerst in weken.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie