Kopieer de acties van onze analisten 30 dagen gratis

Chainlink (LINK) stijgt wederom hard en pakt vijfde plek grootste crypto’s, maar wat is de achterliggende reden?

Chainlink (LINK) zag opnieuw een enorme stijging van zijn koers in de afgelopen 24 uur. Na een toename van maar liefst 30% bereikte de altcoin vanochtend een nieuw all-time high (ATH) rond $17,80.

LINK is nu de vijfde grootste cryptocurrency op de markt met een marktkapitalisatie van meer dan $6 miljard. Chainlink steeg onlangs grote crypto’s als litecoin (LTC), tezos (XTZ), cardano (ADA), bitcoin SV (BSV) en bitcoin cash (BCH) voorbij.

- Advertentie -

De prijs van LINK stond tijdens de jaarwisseling nog op $1,78. Dat is een stijging van maar liefst 900% dit jaar, maar waarom blijft deze altcoin eigenlijk zo hard stijgen?

DeFi & Yield Farming

Ten eerste is dat de exploderende decentralized finance (DeFi) sector. Interesse in deze markt begon vorig jaar al toe te nemen, toen het nog open finance genoemd werd, maar het kwam in juni in een enorme versnelling terecht toen Compound (COMP) lanceerde.

Hierdoor werd yield farming enorm populair, een manier om rente te verdienen door crypto te investeren in DeFi producten. Daar komt nu YAM bij, een nieuw protocol voor gebruikers om DeFi tokens in te vergrendelen, dat gisteren lanceerde. Maar liefst $400 miljoen werd afgelopen nacht in YAM vergrendeld.

Chainlink profiteert enorm van deze exploderende markt. De meeste DeFi producten hebben namelijk een soort prijs data feed nodig en Chainlink is momenteel de populairste soort op de markt.

Reeks aankondigingen

Ook heeft Chainlink een reeks van grote aankondigingen deze zomer gemaakt. Het team achter de altcoin lanceerde onlangs een community grant program. Vorige maand kondigde Chainlink aan dat het gaat samenwerken met CenterPrime om forex-data van Koreaanse banken naar DeFi te brengen. Eind juni kondigde het bedrijf een partnerschap met FLETA aan.

FUD-onderzoek

Chainlink was onlangs ook het doelwit van enige fear, doubt and uncertainty (FUD). Een onderzoeksrapport beweerde vorige week dat Chainlink een scam is, maar het bedrijf achter het onderzoek bleek echter niet zo betrouwbaar te zijn en het onderzoek heeft wellicht het tegengestelde effect veroorzaakt. Chainlink fans, ook bekend als Link Marines, begonnen hierdoor juist met het oppompen van de prijs.

FOMO

Fear of missing out (FOMO) is een bekend fenomeen in de crypto-wereld en speelt wellicht ook nu weer een rol. Als een cryptocurrency hard begint te stijgen trekt het de interesse van veel investeerders die de boot niet willen missen.

Bubbel

Toch is het aan te raden voorzichtig te zijn met deze markt. Er komen steeds meer signalen naar buiten dat de DeFi-markt en het hele yield farming gebeuren enigszins op een zeepbel beginnen te lijken. Het doet denken aan de hype die eind 2017 ontstond omtrent initial coin offerings (ICO’s). Deze zeepbel knapte uiteindelijk en de markt zat vervolgens lang vast in de beruchte ‘crypto winter.’

CI Members

Members van Crypto Insiders (CI) konden in elk geval een mooie winst pakken. Analisten van CI gaven vorige week een trading signal af voor Chainlink. Neem zelf een kijkje in onze ledenomgeving en probeer de eerste 30 dagen gratis.

Ook andere tokens gerelateerd aan DeFi stijgen momenteel hard. Serum (SRM), een nieuwe token op de markt, steeg gelijk meer dan 1000% na beursnotering. Band (BAND), een directe concurrent van Chainlink, steeg ook met meer dan 300% in een week. YAM kampt overigens op het moment met grote problemen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.156,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.192,06 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.223,92 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.263,00 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.277,37 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.277,37 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.156,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.192,06 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.223,92 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.263,00 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...