Kevin Schijven Kevin Schijven
27/03/2019 10:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/03/2019 10:45

Charlie Lee: Cryptocurrency adoptie wordt belemmerd door volatiliteit en gebruikerservaring

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Charlie Lee: Cryptocurrency adoptie wordt belemmerd door volatiliteit en gebruikerservaring

Charlie Lee, oprichter van de Litecoin Foundation, sprak in een interview met NewsBTC over de cryptocurrency-markt, voornamelijk over de huidige bearmarkt, adoptie en litecoin (LTC).
Charlie Lee zei vorige zomer dat de huidige bearmarkt ervoor zorgt dat de Litecoin Foundation en hij zich kunnen focussen op de ontwikkeling van hun product. NewsBTC vraagt of dat nog steeds geldt:

Ja. Dus mijn punt is dat wanneer de prijzen niet als een gek stijgen, er zeker minder afleidingen zijn. Dit betekent dat het een goed moment is voor mensen om zich gedeisd te houden en te werken aan andere producten.

Onlangs hebben we hard gewerkt aan een poging meer fungibiliteit toe te voegen aan het Litecoin-protocol. Dus waar we nu naar kijken is het uitvoeren van een MimbleWimble extension block upgrade voor Litecoin. Dus we doen veel onderzoek naar hoe we zo’n implementatie op een veilige manier kunnen doen. We willen meer fungibiliteit en privacy in het Litecoin-ecosysteem.

Vervolgens vraagt NewsBTC aan Charlie Lee hoe de huidige bearmarkt vergelijkt met die in het verleden:

Het is vrij gelijkaardig. Eén ding over deze bearmarkt, ook al is het nu meer dan een jaar, is dat het niet zo erg is geweest voor mensen. De daling is procentueel vergelijkbaar, maar tijdens de laatste bearmarkt herinner ik me dat de markt een punt bereikte waarop mensen dachten dat het gewoon niet terug zou komen. Mensen waren gewoon niet optimistisch over de prijs destijds.

Nu denk ik dat we nog niet zover zijn en misschien komen we deze keer niet ook zover, wat geweldig zou zijn. Maar het zou me niet verbazen als er meer sell-offs zijn, of als het veel langer duurt om eruit te klimmen. Het kan nog pakweg een jaar duren. Maar wie weet, het is moeilijk om deze dingen te voorspellen.

Als laatste vroeg NewsBTC aan Charlie Lee wat de adoptie van cryptocurrency momenteel tegenhoudt:

Een ding is volatiliteit. Omdat cryptoprijzen zo volatiel zijn, is het moeilijk voor mensen om crypto echt te gebruiken, wat betekent dat de adoptie wordt belemmerd. Volatiliteit is een soort kip-ei scenario. Zodra er sprake is van adoptie, zal de volatiliteit afnemen, wat weer meer adoptie betekent.

Het tweede dat ervoor zorgt dat we nog niet veel adoptie zien, is de gebruikerservaring van het opslaan van je eigen tegoeden.

Het beveiligen van je eigen tegoeden is moeilijk. Er is altijd een afweging tussen beveiliging en bruikbaarheid. Dus mensen gebruiken exchanges om hun munten op te slaan, omdat ze het zelf niet kunnen doen. Het is gemakkelijk, maar dan hoor je de verhalen over exchanges die worden gehackt. En dat werkt de adoptie tegen.

Waarschijnlijk moeten we dus werken aan betere, eenvoudigere oplossingen waarmee mensen hun eigen tegoeden kunnen opslaan. Dat is echt het hele probleem. Dus ik denk dat de gebruikerservaring erg belangrijk is, hoewel het moeilijk is om op te lossen.

Begin februari zag litecoin (LTC) een prijsstijging van 14% na de aankondiging van de MimbleWimble extension block upgrade.
Benieuwd naar de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse? Klik dan hier om deze te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie