Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
11/06/2023 16:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/06/2023 16:02

Cryptocrisis: Polygon reageert op aantijgingen van Amerikaanse overheid

icon-altcoins
Altcoin nieuws
La blockchain de dos grandes bancos ya utiliza Polygon

Foto: Shutterstock/Vladimka production

Het bedrijf achter het layer 2 netwerk Polygon (MATIC), Polygon Labs, heeft gereageerd op de aanklachten van de Security and Exchange Commission (SEC). De Amerikaanse overheidsinstelling kwam recent met een aanval op Binance.US en verschillende cryptocurrencies waaronder MATIC. Als gevolg van de aantijgingen, waarin Polygon en andere projecten als effect werden bestempeld, kleurt de crypto markt al dagen rood. 

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Polygon verdedigt MATIC

Te midden in de oorlog die de SEC aan verschillende crypto projecten heeft verklaard, komt Polygon Labs op Twitter met een reactie. Zo geeft het blockchain bedrijf aan dat de niet-Amerikaanse markt de grootste markt in de wereld is en dat ze dankbaar zijn voor waar Polygon nu staat. Daarnaast geven ze aan met veel vertrouwen de toekomst tegemoet te gaan en dat er grote technologische aankondigingen gepland staan deze week. Het is een kleine sneer naar de Amerikaanse overheidsinstellingen die de crypto industrie in de Verenigde Staten flink onder druk zetten. Zo kwam de SEC met in totaal 13 aanklachten richting Binance.US en Coinbase, en werden naast MATIC ook andere grote projecten zoals Cardano (ADA) en Solana (SOL) aangezien als effect. 

Advertisement

Koers daalt flink temidden van aantijgingen SEC

Als gevolg van de SEC aanval op de crypto industrie kleurt de markt al dagen rood. Het heeft te maken met de altcoins die genoemd werden in de aanklacht van de Amerikaanse autoriteit. Zo daalde MATIC in de afgelopen 7 dagen met een duizelingwekkende 33%. De Polygon koers stond nog een week geleden nog boven de $0,90 en zakte afgelopen zaterdag bijna onder de grens van $0,55. Momenteel is de koers licht teruggekrabbeld tot boven de $0,60. De volatiliteit omtrent de MATIC koers laat zien dat investeerders in paniek raken. Desondanks blijft Polygon Labs doorontwikkelen en kunnen we nieuwe nieuwe technologische toepassingen verwachten komende week.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement