Robin Hazekamp Robin Hazekamp
10/06/2023 11:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/06/2023 11:00

Crypto crash door aanval van Amerikaanse overheid

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto in crisis: angst en verkoopdruk stijgen, XRP weer hardste daler

Foto: Dragos Asaftei/Shutterstock

Solana (SOL), cardano (ADA) en polygon (MATIC) zijn vandaag ieder meer dan 20% in waarde gedaald na aanklacht van de Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Coinbase en Binance.  

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Robinhood verwijdert cryptocurrencies

De koersen van de cryptocurrencies lijken klap na klap te ontvangen. Toen de SEC de twee crypto exchanges Binance en Coinbase aanklaagde, zakte de koers al hard naar beneden. De SEC bestempelde de drie tokens, samen met tientallen anderen, als effecten. Een platform mag in de VS effecten niet zomaar verkopen zonder de juiste vergunningen. Vanwege het handelen in de cryptocurrencies zouden de exchanges dus in overtreding zijn. 

Dit bracht veel onzekerheid over de positie van andere exchanges. De SEC is vrij agressief in haar beweringen en bestempelde de crypto markt als ‘vol met sjacheraars, oplichters en ponzi-fraude’. In plaats van diplomatisch de problemen in de markt op te lossen, klaagt de SEC de exchange direct aan als ze hebben besloten dat deze volgens hen de wet overtreedt. Dit boezemt lichte, zeg gerust grote, angst in voor de exchanges die in de als effect bestempelde tokens handelen maar nog niet aangeklaagd zijn. 

Om het risico te vermijden heeft de exchange Robinhood de tokens Solana (SOL), cardano (ADA) en polygon (MATIC) uit de handel gehaald. Op 9 juni liet de exchange weten de drie tokens niet meer te ondersteunen. Traders hebben tot en met 27 juni de tijd om hun tokens van het platform af te halen. Als de deadline is verstreken zullen alle ADA, MATIC en SOL uit die men nog in hun wallet heeft worden verkocht voor de marktwaarde. De opbrengsten daarvan mogen de traders houden. 

Advertentie

Koers zakt door de grond

Door de aankondiging van Robinhood stonden de koersen van de drie tokens in het dieprood. Volgens coinmarketcap vangt Cardano de grootste klap. De munt is in de afgelopen zeven dagen 37,7% in waarde gedaald. Polygon volgt op de voet, met een daling van 37%. Solana vangt de ‘lichtste’ klap en is 32% in waarde gedaald. 

Robinhood gaf aan dat de schrapping van de drie tokens de rest niet zou beïnvloeden. Echter was dit nieuws voor dovemansoren besteed. BNB en dogecoin (DOGE) zijn elk meer dan 10% in waarde gedaald in de afgelopen 24 uur. XRP daalde met 7%. Marktleiders Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) zijn respectievelijk 4,3% en 6,2% gedaald in de afgelopen 24 uur.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie