Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

De Ethereum Constantinople hard fork is succesvol verlopen

De Constantinople en St. Petersburg hard fork upgrades voor het Ethereum-netwerk zijn succesvol verlopen.

Volgens ethstats.net gingen de updates, zoals gepland, live op het netwerk na block 7.280.000 op 28 februari om 9 uur ’s avonds.

- Advertentie -

Echter, volgens ethernodes.org blijkt dat, op het moment van schrijven, maar zo’n 28,2% van alle Geth en Parity clients ook daadwerkelijk de nieuwe versie draaien.

Constantinople brengt een aantal verbeteringen met zich mee die voornamelijk de efficiëntie van het netwerk moeten verbeteren en moeten zorgen voor goedkopere transacties op het Ethereum-netwerk.

St. Peterburg is bedoeld om een oude versie van een Ethereum Improvement Proposal (EIP) te verwijderen waar kwetsbaarheden in de beveiliging zaten.

De update zorgt er tevens voor dat de verdiensten voor de crypto-mining van ether (ETH) omlaag gaan van 3 ETH naar 2 ETH.

Oorspronkelijk was de update gepland voor herfst 2018, maar deze werd uitgesteld naar januari 2019. Door de ontdekking van een beveiligingsfout werd de update nogmaals uitgesteld naar 28 februari.

Over de upgrade legt Taylor Monahan, CEO van blockchain en cryptocurrency wallet MyCrypto, het volgende uit:

Ongeveer twee weken voor de hard fork voert iedereen een upgrade uit van de software, maar geen van de nieuwe functies is ingeschakeld. Vervolgens begint op dat block iedereen op exact hetzelfde moment met het gebruik van de nieuwe functies. Dus, dat is hoe we voorkomen dat verschillende staten gelijktijdig bestaan. Het wordt ook wel een consensusprobleem of een consensusfout genoemd.

Zoals verwacht zijn er nog geen hevige prijsreacties van ether (ETH) te zien. De koers van de een na grootste cryptocurrency daalde van $138 naar $132 kort na de update en steeg vlak daarna weer terug naar $138.

Op het moment van schrijven toont de koers een daling van minder dan 1% in de afgelopen 24 uur en ligt de prijs op $137.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.408,30 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.408,30 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...