Kevin Schijven Kevin Schijven
17/01/2023 10:48 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/01/2023 10:48

DeFi, NFT en metaverse tokens nemen voortouw in groene crypto markt

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Metaverso: En enero, sus tokens fueron mas rentables que el Bitcoin

Foto: Have a nice day Photo/Shutterstock

De crypto markt lijkt even pauze te nemen na de enorme stijging van afgelopen week. Toch zet de opwaartse trend vooralsnog voorzichtig voort en kleuren de meeste koersen uit de crypto top 100 wederom groen.

Vandaag zijn het vooral de tokens van metaverse, gaming en non-fungible token (NFT) projecten alsmede decentralized finance (DeFi) tokens die het sterkst aantrekken. De totale marktkapitalisatie van crypto stijgt steeg in de afgelopen 24 uur met 1,4% naar $1,03 biljoen.

SEC wil meer meningen horen over Ethereum ETF’s
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Bitcoin koers herovert $21.000

Bitcoin (BTC) tikte afgelopen weekend al $21.000 aan, maar had nog moeite om door de weerstand te breken. Ook gisterenochtend werd de BTC koers hier weer afgewezen, maar inmiddels lijk het bitcoin toch te lukken om de $21.000 te veroveren.

Met een prijs van $21.200 staat BTC vandaag 1,4% in de plus. Het ziet er volgens sommige analisten er echter naar uit dat marktparticipanten ervoor kiezen om winst te nemen en BTC verkopen.

Advertentie

Ethereum weer afgewezen op $1.600

Ethereum (ETH) begon gisterenavond weer te stijgen, maar werd wederom rond $1.600 afgewezen. Toch lijkt ETH vanochtend al support te vinden rond de higher low van $1.560, maar komt vooralsnog niet verder dan $1.570. Met een prijs van $1.565 staat ETH vandaag 1,1% in de plus.

Zijn de Hongkongse bitcoin en ethereum ETF’s groot nieuws?
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Polygon hardste stijger crypto top 10

De rest van de top 10 bleef de afgelopen 24 uur enigszins achter. Dogecoin (DOGE) staat 0,5% in de min, cardano (ADA) komt op dezelfde prijs uit als 24 uur geleden, en binance coin (BNB) en ripple (XRP) staan 0,5% in de plus. Uit de top 10 trekt vandaag polygon (MATIC) het sterkst aan en komt met een stijging van 1,5% weer boven $1 uit.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Polkadot hardste stijger crypto top 30

Vlak buiten de top 10 trekt polkadot (DOT) het sterkst aan vandaag. De DOT koers werd begin deze week op $6 afgewezen, maar maakte vanochtend een aardig sprongetje en is nu opnieuw de weerstand rond $6 aan het testen. Daarmee staat DOT vandaag 3,2% in de plus.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

DeFi & NFT trekken vandaag crypto top 100 aan

De top 100 wordt vandaag gekenmerkt door groenkleurende DeFi en vooral metaverse projecten. Voor DeFi hebben we vandaag synthetix (SNX)  2% stijgen, frax share (FXS) en aave (AAVE) stijgen 3,5% en curve (CRV) 3,6%.

Aan de metaverse, NFT en gaming kant, vinden we vandaag decentraland (MANA) met 3% stijgen, sandbox (SAND) met 3,7% en immutablex (IMX) al met 4%.

 

Maar de winnaar van de dag is gala (GALA). De koers van dit metaverse project staat vandaag maar liefst 11,6% in de plus en komt op $0,053 uit. GALA komt daarmee weer terug de top 100 binnen.

https://twitter.com/GoGalaGames/status/1614439255035764737

Vermogensbeheerder voorspelt bizarre groei voor Ethereum Layer-2’s
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie