Thom Derks Thom Derks
13/03/2023 16:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/03/2023 16:05

Deze whales verloren 1 miljard dollar als gevolg van USDC crash

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Deze whales verloren 1 miljard dollar als gevolg van USDC crash

Foto: Sergey Uryadnikov/Shutterstock

Het is je vast niet ontgaan dat de USD Coin (USDC) van Circle afgelopen week zijn koppeling met de Amerikaanse dollar verloor. Dit gebeurde als gevolg van het omvallen van Silicon Valley Bank, waar op dit moment nog 3,3 miljard dollar aan kapitaal van Circle in vastzit. Du Jun, de mede-oprichter van Huobi Global, verloor samen met wat andere whales meer dan 1 miljard dollar door de ontkoppeling van USDC.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Miljardenverlies voor crypto whales

Du Jun laat middels een tweet weten dat hij de situatie omtrent terra (LUNA) wist te ontwijken, geen verlies maakte bij de implosie van 3AC en dat hij geen last had van het omvallen van FTX. Waar het wel misging was bij Silvergate Bank, Silicon Valley Bank en bij USDC.

“Ik heb een paar andere crypto-veteranen gevraagd naar hun verliezen. Die telden bij elkaar op tot ruim 1 miljard dollar aan aandelen en tegoeden. Daar hoor ik zelf ook bij.”

Verder geeft Du Jun aan dat hij verdrietig is en dat het voor hem weer tijd is om te sparen. Op diezelfde dag zou Justin Sun, de oprichter van Tron, 82 miljoen USDC hebben opgenomen uit het DeFi-protocol Aave v2. Sun wisselde zijn USDC vervolgens om voor de DAI stablecoin.

Advertentie

De paniek omtrent USDC was groot

De paniek rondom de USDC stablecoin was het afgelopen weekend groot. Dat resulteerde er uiteindelijk in dat sommige decentrale platformen even de weg kwijt waren. Wat dacht je bijvoorbeeld van de ongelukkige gebruiker op KyberSwap, die ruim 2 miljoen USDC omwisselde voor 0,05 Tether (USDT). Op dat moment was er wat onzekerheid rondom USDC, maar om dan twee miljoen USDC in te ruilen voor 0,05 dollar aan Tether is natuurlijk ook niet aantrekkelijk.

Voor veel mensen zijn deze gebeurtenissen een ware eye opener voor de kracht van Bitcoin (BTC). Uiteindelijk zijn dit de redenen waarom Bitcoin ooit gebouwd is door Satoshi Nakamoto. Het is een onafhankelijke vorm van geld die, mits je jouw bitcoin in een eigen wallet bewaart, immuun is voor de onzin die we nu in de traditionele financiële wereld moeten aanschouwen.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie