Roy van Krieken Roy van Krieken
13/11/2021 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/11/2021 19:00

Discord haalt plannen voor Ethereum (ETH) integratie van tafel na felle kritiek uit de community

Nieuws
Discord_haalt_plannen_voor_Ethereum_ETH_integratie_van_tafel_na_felle_kritiek_uit_de_community

Het razendpopulaire social-media chatplatform Discord maakte onlangs bekend dat zij plannen hadden om in zee te gaan met het Ethereum (ETH) netwerk. Oprichter en CEO Jason Citron maakte dit een paar dagen geleden op Twitter bekend. De reactie uit de Discord community was echter behoorlijk heftig. Veelal zagen gebruikers geen heil in het plan om de verbinding tussen Discord en Ethereum te leggen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Heftige kritiek

Klanten van Discord begonnen vrijwel direct te dreigen met opzeggingen van hun “Nitro” abonnementen om zo hun teleurstelling onmiskenbaar duidelijk te maken. Volgens veel gebruikers moest de crypto industrie uit de gaming wereld blijven.

Een van de grootste zorgen bij veel van deze gebruikers zijn de zogeheten microtransactions. Bij veel computerspellen wordt tegenwoordig gebruik gemaakt van een dergelijk verdienmodel dat spelers aanmoedigt om veelvuldig kleine betalingen te doen in ruil voor enkele voordelen in het desbetreffende spel.

Advertentie

Geen integratie

Als gevolg van de heftige kritiek van de Discord community heeft Jason Citron vandaag bekend gemaakt dat zij de plannen om gebruik te gaan maken van het Ethereum netwerk niet zullen doorzetten.

De focus van het team van Discord zal in plaats daarvan nu liggen op het beschermen van gebruikers tegen spam en fraude. Twee zaken die helaas erg prominent aanwezig zijn op het platform.

Desalniettemin heeft Citron hiermee geen garanties voor de toekomst gegeven. Dat Discord op de korte termijn nog geen brug zal slaan met het Ethereum netwerk wil niet zeggen dat zij in toekomst niet daadwerkelijk plannen voor crypto adoptie zullen doorvoeren.

Aan de ene kant is het jammer voor de crypto gemeenschap dat Discord hun plannen niet doorzet. Aan de andere kant is het natuurlijk positief dat het bedrijf wel luistert naar de mening van hun community.

Andere social media platformen hebben inmiddels wel stappen ondernomen om hun platformen te verbinden met het crypto ecosysteem. Voorbeelden hiervan zijn Twitter en Reddit. Wie weet kunnen we in de toekomst alsnog Discord aan dit lijstje toevoegen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie