Kevin Schijven Kevin Schijven
23/07/2021 15:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/07/2021 15:29

Bitcoin (BTC) wordt “groot onderdeel” van de toekomst van Twitter, zegt CEO Jack Dorsey

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) wordt groot onderdeel van de toekomst van Twitter, zegt CEO Jack Dorsey

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Jack Dorsey, CEO van Twitter, zegt dat bitcoin (BTC), de moeder aller cryptocurrencies, een “groot onderdeel” wordt van de toekomst van Twitter. Dat zegt de miljardair in een videoconferentie op 22 juli.

De conferentie was voornamelijk een bespreking van de financiële resultaten van het tweede kwartaal van 2021. Twitter presteerde beter dan verwacht, zegt Ned Segal, CFO van Twitter. Het bedrijf behaalde afgelopen kwartaal een winst van $1,19 biljoen, een toename van maar liefst 74% ten opzichte van het tweede kwartaal van 2020.

Vervolgens spreekt Dorsey over bitcoin en noemt het de “beste kandidaat” om de “native currency” van het internet te worden. Volgens de CEO betekent dat “mensen en bedrijven overal ter wereld vrijelijk goederen en diensten kunnen verhandelen.”

“Als het internet een eigen valuta heeft, een wereldwijde valuta, kunnen we zoveel sneller handelen met producten als Super Follows, Commerce, Subscriptions, Tip Jar, en daarmee kunnen we elke persoon op de planeet bereiken in plaats van een markt-voor-markt-voor-markt benadering aan te gaan. Ik denk dat dit een groot deel van onze toekomst is.”

Aldus Dorsey, die eraan toevoegt dat Twitter dat deze technologie over meer gaat dan alleen geld en dat Twitter in de markt zal blijven investeren:

“Ik denk dat er veel innovatie is buiten alleen geld, vooral omdat we nadenken over het meer decentraliseren van sociale media en het geven van meer economische prikkels. Dus ik denk dat het enorm belangrijk is voor Twitter en aan Twitter-aandeelhouders dat we naar de sector blijven kijken en er agressief in investeren.”

Dorsey organiseerde onlangs “The ₿ Word,” een conferentie over bitcoin met onder andere Elon Musk. Dorsey zei toen dat bitcoin voor “wereldvrede” kan zorgen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie