Timo Bult Timo Bult
22/07/2021 13:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/07/2021 13:04

‘Bitcoin (BTC) kan voor wereldvrede zorgen,’ Twitter CEO Jack Dorsey spreekt hoop en verwachting uit

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Bitcoin (BTC) kan voor wereldvrede zorgen,' Twitter CEO Jack Dorsey spreekt hoop en verwachting uit

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Niet alleen Tesla CEO Elon Musk sprak gisteren positieve woorden over Bitcoin (BTC). Twitter CEO Jack Dorsey is namelijk tevens te spreken over waar Bitcoin voor staat. In de discussie met Musk en ARK Invest CEO Cathie Wood zei de miljardair onder andere dat hij hoopt dat Bitcoin bij kan dragen aan wereldvrede.

“The B Word” is een online evenement waaraan de drie bovenstaande belangrijke personen aan meededen. In het gesprek gingen de drie op verschillende onderwerpen in, waaronder Bitcoins energieverbruik en de rol van Bitcoin in het algemeen. In dit artikel vind je de video van de hele discussie.

In de rol die Bitcoin vervult als alternatief voor het huidige financiële systeem, kan de cryptocurrency volgens Jack Dorsey zorgen voor, of bijdragen aan wereldvrede:

“Mijn hoop is dat [Bitcoin] wereldvrede creëert of helpt om wereldvrede te creëren, […] Het klinkt misschien een beetje belachelijk, maar je verbetert het op het fundamentele niveau en alles daarboven zal als gevolg ook verbeteren. Dat is voor de lange termijn, maar mijn hoop is absoluut vrede.”

Dorsey is een van de organisatoren van het evenement. Het doel ervan is onder andere om Bitcoin bij grote investeerders en partijen te introduceren en te leren hoe zij bij kunnen dragen aan de ontwikkeling van het systeem. Dorsey zelf is een bekend voorstander van Bitcoin, maar zou niet echt openstaan voor altcoins. Toch is de conferentie een goede ontwikkeling voor de hele markt gezien de uitspraken die zijn gedaan door zowel Dorsey, Wood en Musk.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin “hoogstwaarschijnlijk” weer geaccepteerd door Tesla

Tijdens de discussie gingen de panelleden ook in op het energieverbruik van Bitcoin. Deze kwestie staat al lang ter discussie, en bewoog Tesla er uiteindelijk toe om geen bitcoins meer te accepteren als betaalmethode. Gelukkig lijkt daar een positieve ontwikkeling uit voort te vloeien. Zo zei Musk onder andere:

“Er lijk een positieve trend te zijn in het energieverbruik van Bitcoin,”

In dit artikel lees je meer over dit onderwerp.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie