Roy van Krieken Roy van Krieken
01/03/2023 17:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/03/2023 17:00

Dit is hoe Solana de aanhoudende problemen de das om wil doen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto analyse: Solana koers toont nieuw koopmoment na daling

Foto: FellowNeko/Shutterstock

Het Solana (SOL) netwerk is nog altijd een van de grootste binnen de wereld van cryptocurrencies. Maar helaas wordt het netwerk ook nog met enige regelmaat geteisterd door grote problemen. Het afgelopen jaar was het netwerk geregeld tijdelijk uit de lucht, wat uiteraard voor een netwerk dat betalingen extreem snel en goedkoop wil maken een doorn in het oog is. Het team van Solana heeft inmiddels een plan bekend gemaakt waarmee zij hopen de aanhoudende problemen eindelijk achter zich te laten.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Solana problemen zetten voort

Dit weekend was het voor Solana helaas opnieuw raak. Nadat validators tegenstrijdige informatie op de blockchain van Solana zette, ging het aantal transacties per seconde substantieel achteruit. Tijdelijk werden er slechts tientallen transacties verwerkt, terwijl dit onder normale omstandigheden maar liefst 5.000 transacties per seconde zou moeten zijn.

Een tijdje later werd het netwerk met succes herstart, maar feit blijft dat het de zoveelste keer was dat Solana tijdelijk uit de lucht was. Twee dagen later was de oorzaak van de storing nog altijd een mysterie.

Solana heeft de ambitie om de strijd aan te gaan met het Ethereum (ETH) netwerk. Dat is natuurlijk niet niks en het helpt dan niet als het netwerk zo nu en dan even het leven laat. Het team van Solana erkent dat het oplossen van de problemen de hoogste prioriteit heeft.

CEO en oprichter van Solana Labs, Anatoly Yakovenko, deelde vandaag op Twitter een bericht waarin uiteen wordt gezet wat het plan is om de stabiliteit van het netwerk voor eens en altijd te verbeteren.

Verbeterplan Solana

Het plan bestaat uit zes stappen voor Solana-ingenieurs om het netwerk proces te helpen stroomlijnen. Het plan onthult dat er ook een zogeheten ‘tegenstandersteam’ is gevormd, dat een derde van het Solana ontwikkelaarsteam omvat.

Dit team van ‘tegenstanders’ wordt gevormd om op elke mogelijke manier te proberen om kwetsbaarheden in het netwerk te ontdekken. Zij doen zich dus voor als kwaadwillenden met het doel hen voor te zijn.

Het plan wordt echter niet onder een luid applaus vanuit de gemeenschap ontvangen, er is veel kritiek. Zo vragen sommige gebruikers zich inmiddels af of het team van Solana überhaupt wel goed getest wordt.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie