Dit is waarom altcoins als ethereum classic (ETC), tezos (XTZ) en IOTA (MIOTA) vandaag zo hard stegen

Dit is waarom altcoins als ethereum classic (ETC), tezos (XTZ) en IOTA (MIOTA) vandaag zo hard stegen

Vanochtend was al op Crypto Insiders te lezen dat de gehele cryptocurrency-markt vandaag groen kleurt. Bitcoin (BTC) is door $8,800 heen gebroken en de grootste altcoins op de markt zijn de afgelopen 24 uur met bijna 10% gestegen.

Altcoins als ethereum (ETH), TRON (TRX) en bitcoin cash (BCH) stegen vandaag hard. Er zijn echter nog een aantal kleinere altcoins op de markt die vandaag nog harder zijn gestegen, we noemen er een aantal van op:

Ethereum Classic (ETC)

Als eerst is er ethereum classic (ETC). Deze altcoin stond op een zeker moment 30% in de plus en kwam daardoor kort boven $10 uit, een waarde die het sinds vorig jaar oktober niet heeft gezien. De altcoin viel daarmee zelfs kort de top 10 grootste cryptocurrencies binnen.

Advertentie

Alhoewel de precieze reden nog onduidelijk is heeft deze sterke stijging wellicht te maken met de aankondiging van de ETC/USDT (tether) futurescontracten op cryptocurrency-exchange Binance.

Daarnaast werd onlangs de “Agartha” hard fork op het ETC-netwerk met succes doorgevoerd. De update bracht een aantal verbetering aan het netwerk toe vergelijkbaar met de Constantinople hard fork van Ethereum vorig jaar. Agartha zorgt ervoor dat ETC weer meer interoperabiliteit heeft met ethereum.

Tezos (XTZ)

De volgende sterke stijger op de markt vandaag is Tezos (XTZ) dat 13% kon stijgen en daardoor op het moment van schrijven $1,50 waard was. De Tezos Foundation heeft op 16 januari aangekondigd dat het bedrijf de “faucet” heeft gelanceerd op het mainnet. Dit geeft de mogelijkheid aan gebruikers en ontwikkelaars om Tezos tokens aan te vragen voor ontwikkeling en testdoeleinden.

Chainlink (LINK)

Chainlink (LINK) schoot met maar liefst 17% omhoog naar $2,80 op het moment van schrijven. De reden hiervoor is wellicht dezelfde alsvoor ethereum classic. Binance heeft op 16 januari aangekondigd dat het LINK/USDT futurescontracten gaat aanbieden op het handelsplatform.

COSMOS (ATOM)

Ook Cosmos (ATOM) toonde vandaag een stijging van 17% en kwam uiteindelijk zelfs boven $5 uit voor het eerst sinds begin juli vorig jaar. Cosmos kondigde op 16 januari aan dat het nu verkrijgbaar is op Coinbase. Klanten van Coinbase kunnen nu ATOM kopen, verkopen en opslaan via de Amerikaanse exchange.

IOTA (MIOTA)

IOTA (MIOTA) kon met 10% stijgen en bereikte zo een waarde van $0,25. Christoph F. Strnadl meldde onlangs op Twitter dat Software AG, een Duitse softwaregigant, dat het van plan is om IOTA te integreren op de lange termijn. Wellicht dat Strnadl iets te vroeg melding hiervan deed aangezien het Twitterbericht inmiddels verwijderd is.

Zcash (ZEC)

Zcash (ZEC) begon eigenlijk al gisteren hard te stijgen maar toont vandaag ook weer een stijging en kon daarmee de $55 bereiken. Het bedrijf achter de altcoin, Electronic Coin Co. (ECC), kondigde op 15 januari dat het nu mogelijk is om zogenaamde “shielded,” oftewel anonieme, transacties uit te voeren op iOS en Android.

MonaCoin (MONA)

De wellicht wat minder bekende cryptocurrency MonaCoin is zelfs de sterkste stijger op het moment van schrijven. De altcoin schoot meer met meer dan 30% omhoog naar bijna $1,30. Het is echter is echter vooralsnog onbekend waarom deze Japanse altcoin zo hard stijgt.

ICON (ICX)

ICON (ICX), de cryptocurrency van het Zuid-Koreaanse ICONLOOP blockchain-project, schoot met 16% omhoog vandaag. Het bedrijf kondigde onlangs aan samen te gaan werken met een van de top universiteiten van Korea om diploma’s om de blockchain uit geven.

Matic Network (MATIC)

Als laatste is er nog Matic Network (MATIC) dat met meer dan 20% vandaag is gestegen naar bijna $0,019. Net als met cosmos kunnen klanten van Coinbase nu MATIC opslaan bij bij Coinbase Custody. Dat kondigde het bedrijf op 17 januari aan:

Gratis video’s bekijken? Surf dan naar ons YouTube-kanaal. Abonneer je op ons kanaal en mis niets!abonneren_youtube

Met David en ons meekletsen? Join dan ons gratis discussiekanaal op Telegram!

telegram180

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Advertentie
Ad
Ad
Bitvavo
Reviewed
€6.375,00 Kopen
1
1
Coinmerce
Reviewed
€6.401,77 Kopen
2
2
Litebit
Reviewed
€6.430,61 Kopen
3
3
SATOS
Reviewed
€6.440,57 Kopen
4
4
Anycoin Direct
Reviewed
€6.440,67 Kopen
5
5
Bitonic
Reviewed
€6.443,75 Kopen
Laatste nieuws