Ivo Melchers Ivo Melchers
24/02/2023 12:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/02/2023 12:00

Dit is waarom deze crypto flink steeg én daalde na Coinbase nieuws

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Noticia de Coinbase influye en la subida y caída de esta criptomoneda

Foto: Shutterstock/Ground Picture

Gisteren kon je in het crypto nieuws lezen dat de grote Amerikaanse beursgenoteerde cryptobeurs Coinbase zijn eigen blockchain had aangekondigd. Het netwerk genaamd Base is een layer-2 laag bovenop Ethereum (ETH) die het makkelijker moet maken om gedecentraliseerde applicaties (dApps) te ontwikkelen.

Er werd duidelijk gemaakt dat de crypto exchange vooralsnog geen plannen heeft om een eigen token voor Base uit te brengen. Desondanks associeerden veel crypto-investeerders de op Ethereum-gebaseerde token Base Protocol (BASE) met de nieuwe blockchain van Coinbase.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Base Protocol stijgt 250% en daalt meteen

De prijs van Base Protocol is gekoppeld aan de marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies in een verhouding van 1:1 biljoen. Base Protocol is in december 2020 gelanceerd en heeft dan ook geen enkele relatie met het nieuwe layer-2 netwerk van Coinbase. Desondanks wist de koers met een totaal van ongeveer 270% de lucht in te schieten nadat het Coinbase nieuws naar buiten werd gebracht, volgens data van CoinMarketCap. Voordat het nieuws van Coinbase bekend was handelde de koers nog om en nabij de $1,90, maar binnen enkele uren was de $7 nipt gepasseerd.

De stijging wist dan ook niet lang stand te houden aangezien de koers vannacht weer eenzelfde niveau wist te bereiken als voorafgaand aan het Coinbase nieuws. Op het moment van schrijven staat de koers dan ook op $1,79: ongeveer 75% lager dan het eerdere hoogtepunt.

Advertentie

Ethereum layer-2 netwerk

Het Ethereum layer-2 netwerk is gebouwd met behulp van de OP Stack, een toolkit voor het Optimism (OP) netwerk. De OP koers schoot dan ook met een totaal van 16% de lucht in nadat het nieuws naar buiten kwam.

De chain zal geïntegreerd worden in de exchange, wallet, non-fungible token (NFT) marktplaats en ontwikkelaarsproducten en is van plan om interoperabel te zijn met andere blockchains in het ecosysteem buiten Ethereum, zoals dat van Solana (SOL). Het uiteindelijke doel is om meer dan 1 miljard gebruikers naar de crypto-economie te halen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie