Ivo Melchers Ivo Melchers
05/11/2022 16:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/11/2022 16:30

Dit is waarom dogecoin gaat dalen, aldus analist

Nieuws

Foto: Shutterstock/Adisak Riwkratok

Eerder kon je in het altcoin nieuws lezen dat bekende meme-coin dogecoin (DOGE) in de maand oktober met maar liefst 104% was gestegen. Deze flinke stijging had alles te maken met de anticipatie van veel investeerders op een integratie van DOGE op het zojuist aangekochte platform van Elon Musk. De miljardair heeft vorige week namelijk eindelijk officieel het sociale mediaplatform Twitter gekocht voor een totaalbedrag van $44 miljard.

Positief voor bitcoin: markt gokt op agressieve renteverlagingen VS

DOGE daling onvermijdelijk?

Marktanalist GCR beargumenteerd op Twitter waarom hij denkt dat dogecoin zal gaan dalen in de komende weken. Hij zegt dat de situatie omtrent dogecoin een zogenoemde ‘buy the rumor, sell the news’ gebeurtenis is. Dit is een wijsheid uit de traditionele beurswereld, waarbij positieve geruchten de koers van een cryptocurrency laten stijgen. Echter, wanneer deze geruchten daadwerkelijk worden waargemaakt, zakt de koers weer in elkaar. Naar aanloop van het nieuws heeft de markt het nieuws namelijk al ingeprijsd en na het nieuws willen investeerders hun winsten verzilveren.

GCR verwacht een flinke daling van de koers van DOGE als het zover zou komen dat het op de een of andere manier geïntegreerd gaat worden op Twitter.

Tijdens de reusachtige stijging is de koers van DOGE in totaal met 150% gestegen in een periode van ongeveer zeven dagen. Het heeft een piek weten te bereiken van meer dan $0,15. De Relative Strength Index (RSI), een belangrijke tool om het momentum te beoordelen, was als gevolg van de stijging gestegen tot het hoogste level sinds april 2021. Dit betekent niet per se dat een daling meteen het gevolg is, maar het weerspiegelt wel het huidige euforische koopmomentum in de markt. Vroeg of laat zal een neerwaartse correctie een logisch gevolg zijn.

Onlangs kon je lezen dat whales voor miljoenen dollars aan DOGE op de markt hebben gedumpt. In totaal was er voor meer dan 180 miljoen dollar aan dogecoin richting de grote beurzen gestuurd. Sommige whales hebben echter nog wel vertrouwen in de toekomst van het project en kopen juist extra munten op.

DOGE koers

Onlangs kon lezen dat de koers van DOGE was gedaald tot onder de $0,12. Het lijkt er namelijk op dat de plannen omtrent een crypto-wallet voor Twitter momenteel worden opgeschort en dat is niet hetgeen waar de fans van de meme-coin op hadden gehoopt. Op het moment van schrijven is de koers $0,129 en daarmee staat het bijna 8% in de plus over de afgelopen 24 uur.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie