Roy van Krieken Roy van Krieken
18/12/2021 13:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/12/2021 13:12

Dit is waarom ethereum (ETH) ondergewaardeerd is

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: leksiv/Shutterstock

 

De koers van de op-een-na-grootste cryptocurrency, ethereum (ETH), liet de afgelopen maanden erg mooie dingen zien. De ether koers presteert al een tijdje zelfs beter dan de bitcoin (BTC) koers. Dat wil niet zeggen dat de rek er inmiddels uit is. Volgens Jurrien Timmer, een vooraanstaande analist bij Fidelity, is ether nog altijd enorm ondergewaardeerd.

Leuk nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ether

Op Twitter deelt Timmer een uitgebreide fundamentale analyse over ethereum. Volgens hem houdt de ether koers opmerkelijk goed stand en is de potentie voor een opwaartse beweging simpelweg groter dan bij bitcoin.

De recente prestaties van ether doen Timmer zelfs geloven dat een ‘flippening’ scenario niet is uitgesloten in 2022. Een flippening houdt in dat ethereum simpelweg groter wordt dan bitcoin qua marktkapitalisatie. Er zal nog een heleboel moeten gebeuren voordat het zo ver is, maar volgens Timmer is het een scenario om serieus rekening mee te houden.

 

Fundamentals

De mate waarin het Ethereum netwerk groeit is namelijk een stuk groter dan van het Bitcoin netwerk. Ether heeft het afgelopen jaar in de ETH-BTC pairing zelfs 260% winst geboekt. Dit komt volgens Timmer door de explosie van de non-fungible token (NFT) en decentralized finance (DeFi) sectoren. Beide maken uiteraard veelvuldig gebruik van het Ethereum netwerk.

Ook kan de ETH 2.0 update en de daarbij horende overstap naar een proof-of-stake consensus model de ethereum koers een enorme impuls geven. De problemen omtrent het energieverbruik van proof-of-work netwerken zoals bitcoin en, op dit moment nog, ethereum zijn op de voorgrond van discussies binnen de crypto gemeenschap komen te staan. 

Door over te stappen naar proof-of-stake wordt het energieverbruik van het Ethereum netwerk drastisch verminderd en worden op deze manier grote zorgen van mogelijke investeerders weggenomen. 

Daarnaast zorgen de inmiddels geïmplementeerde EIP-1550 update en de aankomende ETH 2.0 update ervoor dat ether zelfs deflatoir kan worden. Dat betekent dat er elk jaar minder ether tokens in omloop zullen zijn. Dit komt de schaarste van ether tokens behoorlijk ten goede. Diezelfde schaarste kan weer voor een stijging van de vraag zorgen terwijl het aanbod alleen maar kleiner wordt. Een bijzonder positief vooruitzicht voor de ether koers.

 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement